Vreme čitanja: oko 1 min.

Kia povlači gotovo 450.000 sportskih terenskih vozila: Evo u čemu je problem

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o modelima Telluride, proizvedenim između 2020. i 2024. godine, koji će biti opozvani zbog mogućeg fabričkog kvara, jer može dovesti do pomeranja vozila kada su parkirana

  • 0
Kia Sportage Foto: Kia

Automobilska kompanija Kia Kanada opozvaće više od 18.567 sportskih terenskih vozila SUV (Sport Utility Vehicle) vozila zbog kvara, koji bi, prema navodima regulatornog tela, mogao da izazove potencijalni rizik u vezi sa bezbednošću korisnika. Više od 427.000 Telluride modela biće povučeno i u SAD iz istih razloga.

Reč je o modelima Telluride, proizvedenim između 2020. i 2024. godine, koji će biti opozvani zbog mogućeg fabričkog kvara, jer može dovesti do pomeranja vozila kada su parkirana, preneo je Toronto star.

Kia Kanada navodi da će vlasnike opozvanih vozila obavestiti poštom i preporučuje da se ova vozila "dovezu u prodajni salon zbog ažuriranja softvera elektronske parkirne kočnice".

Opoziv pomenutih vozila naložilo je regulatorno telo Transport Kanada, koje navodi da bi "osovine na svim modelima Telluride mogle da predstavljaju pretnju po bezbednost korisnika, jer možda nisu proizvedene kako treba".

Transport Kanada navodi i da kvar može dovesti do oštećenja i prouzrokovati kretanje vozila kada je parkirano, a parkirna kočnica nije povučena, "što predstavlja rizik od povreda ili sudara".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA