≫ 

Zašto nikada ne bi trebalo da vozite poplavljenim putem?

Voda uvek može da bude mnogo dublja nego što se na prvi pogled čini...

  • 2
auto, poplava Poplava / Foto: Pixabay

Jedno od osnovnih pravila za sve vozače u saobraćaju svugde u svetu je isto: Ne vozite poplavljenim putem!

Anonimni posmatrač je snimio opasnu situaciju, u kojoj je vozač iz Južne Karoline ovu lekciju naučio na teži način. Na snimku se vidi crveni pikap koji bezuspešno pokušava da prođe kroz poplavljen prolaz.

Posmatrač koji je snimio ceo događaj, rekao je za ViralHog da je, iz vozila koje je tonulo, vozač izašao kroz zadnji prozor.

Meteorolozi često koriste frazu „Okreni se, nemoj da se udaviš.“ („Turn around, don’t drown.“), kako bi upozorili vozače koji se približavaju poplavljenim putevima, jer nivoi vode često mogu da ih zavaraju. U nekim slučajevima, vozila mogu da potonu ili da nestanu u vodi.

Nacionalna meteorološka služba SAD istakla je da se više od polovine smrtnih slučajeva povezanih sa poplavama dogodi u vozilima. Oni upozoravaju da vozač može da izgubi kontrolu nad vozilom i ako vozi kroz vodu čija je dubina svega 15 centimetara. Automobili mogu da plutaju u vodi dubine 30 centimetara, dok voda dubine 60 centimetara može da odnese i većinu terenaca, prenosi HuffPost.

Pored toga, voda može potpuno da pokvari automobil, tako što će uništiti njegove električne sisteme i poplaviti motor. Ako i uspete da popravite automobil, možete se susresti sa drugim problemima poput plesni, buđi i rđe.

Video: Mladence uhvatila poplava, iz bujice ih spasla policija

(Telegraf.rs/K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    17. februar 2020 | 13:22

    Na Ledinama kad padne kiša rečna policija reguliše saobraćaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA