≫ 

Mercedesov kamion budućnosti sam će krstariti svetom, dok njegov vozač gleda filmove i igra igrice

Mercedes se ozbiljno potrudio i da kamion budućnosti svojim futurističkim dizajnom održava budućnost ka kojoj stremi

  • 6
Mercedes-Benz Future Truck 2025, Mercedes kamion budućnosti Foto: Daimler Promo

Ovo je Mercedes-Benz Future Truck 2025, spektakularna studija kamiona budućnosti koja na najbolji način pokazuje kako će autonomna vozila budućnosti izgledati.

Veliki transporter, najavljen kao kamion za 2025. godinu, svetlost dana je ugledao 2014. godine i od ne prestaje da iznenađuje tehnološke entuzijaste svojim naprednim rešenjima.

Nastao na ideji da bi za samo pet godina od danas kamioni mogli potpuno autonomno da se kreću auto-putevima, Mercedes tvrdi da će trensport tereta postati mnogo efikasniji, bezbedniji za sve učesnike u saobraćaju, kao i da će doprineti ukupnom smanjenju globalne emisije izduvnih gasova.

Kamion budućnosti opremljen je unapređenim sistemima asistencije u vožnji, kao i naprednim senzorima koji čine "srce" autonomnog "Highway Pilot" sistema vožnje.

Kako je autonomna vožnje, u pojedinim automobilima, već postala sadašnjost i može da se odvija pri realnim brzinama, može se očekivati da će od 2025. biti dodatno usavršena i omogućiti efikansiji prevoz tereta za kraće vreme na veće razdaljine.

A osim toga što je "pun" napredne tehnologije, Mercedes se ozbiljno potrudio i da kamion budućnosti svojim futurističkim dizajnom održava budućnost ka kojoj stremi.

Kamion, inače, neće u potpunosti biti bez vozača, ali bi njegova uloga trebalo da bude svedena na minimum. Zato je moguće očekivati da će vozači ovih drumskih krstarica biti odmorniji, a kamioni za manje vremena prevaljivati veće distance.

Video: Kinez 8 godina pravio mercedesa od drveta i potrošio para koliko bi mu trebalo za pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    8. maj 2020 | 00:23

    Али ће зато као и свака друга крнтија од камиона да џоња на хоргошу по 6,7 сати у шпиц сезоне..

  • Pavke

    7. maj 2020 | 20:52

    To će malo koje prevoznicko preduzeće kupiti , s obzirom koliko će koštati u Srbiji🎅

  • Перагеније

    7. maj 2020 | 21:51

    Па ко би, при чистој свести, онда плаћао возаче?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA