• 1

Toliki plamen, a požara nigde: Kako je ovo moguće?

Nekoliko godina unazad ovaj, kako ga neki nazivaju "stari kamiondžijski trik", veoma je čast i viralan na različitim društvnim mrežama

  • 1

Veliki broj videa na društvenim mrežama prikazuje sitaciju u kojoj ljudi naprskaju gas na ivicu felne, tačnije između felne i gume. Potom ga zapale i guma se u sekundi naduva.

Nekoliko godina unazad ovaj, kako ga neki nazivaju "stari kamiondžijski trik" veoma je čast i viralan na različitim društvnim mrežama. A u osnovi svega je jednostavna fizika.

Gasovita materija se zapali i izazove eksploziju čiji pritisak gumu priljubi uz felnu. Kasnije se odgovarajući pritisak u gumi reguliše pumpom.

A što je "stari kamiondžijski trik" postajao sve viralniji, javili su se i oni koji su se zaista potrudili da ga na naučnoj osnovi objasne. Pogledajte kako to izgleda.

Video: Kako ojačati imuni sistem? Novi trend - zapale vas, ali bukvalno

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šofer

    Pre punjenja gume (može i običan dezodorans u spreju, bilo koja materija samo da je zapaljiva), treba na ventil staviti crevo kompresora koje stalno dodaje vazduh, (ventil bez iglice) da bi guma ostala priljubljena za felnu. Inače ako je malo uža, hoće da spadne sa felne.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima