Ova opaka mašina koje se ni Pobesneli Maks ne bi postideo nekada je bila Lamborghini Huracan

"Jumpacan" je zadržao šasiju i školjku Huracana, ali je dobio potpuno novo terensko podvozje, dok je originalni V10 motor zamenio V8 iz Chevroleta Corvette

  • 1
Lamborghini Huracan Jumpacan Foto: Printscreen/The Mint 400

U pustinji Nevade, više do 50 godina se održava off-road trka "Mint 400", čija deonica od 400 milja, odnosno 640 kilometara, počinje u Las Vegasu a završava se na obali jezera Taho.

Poznata i kao "Velika američka pustinjska trka" (engl. The Great American Desert Race) ovo nadmetanje okuplja veliki broj ljubitelja najrazličitijih terenskih vozila, od motocikala, posebno prerađenih automobila, bagija, terenaca i kamiona.

Jedan od takvih je ovaj neverovatni terenski Lamborghini Huracan koga je tim "B is for Build" prošle godine napravio za ovogodišnju trku, koja će se odigrati početkom decembra.

Automobil, nazvan "Jumpacan", zadržao je šasiju i školjku Huracana, ali je dobio potpuno novo terensko podvozje. Međutim, originalni atmosferski V10 benzinac od 5.2 litra zapremine, ustupio je mesto poznatom General Motorsovom LS V8 motoru, kakav koristi Chevrolet Corvette.

Konstruktori su, ovih dana, svoju jedinstvenu kreaciju izvezli u pustinju da testiraju njene sposbnosti.

Test je prošao dosta uspešno, ali je ipak zaključeno da Huracan "za Pobesnelog Maksa" pre same trke mora da dobije veće amortizere i povećani klirens od podloge.

Video: Eskobarova zver ponuđena na prodaju: Porše narko-bosa vredi najmanje 2,2 miliona dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    1. avgust 2021 | 10:08

    Значи, од Ламба није остало ништа, сем мало цеви и лима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA