207 protiv 504 "konja", 50 godina protiv nekoliko meseci: Kad "deda" izađe "unuku" na crtu!

Izgleda da ona poslovica "bez starca nema udarca", nije nastala bez razloga...

  • 2
Alfa Romeo GIULIA GTAm vs GIULIA GTAm Printscreen: YouTube/Motor1 Italia

Šta god ko mislio o Alfa Romeu, i pored brojnih viceva na račun njihovih modela, slavni italijanski proizvođač je uspeo da prebrodi sve svoje dosadašnje krize, i da ove 2021. godine proslavi svoj 111. rođendan.

Italijanska redakcija sajta Motor1 nedavno je "na crtu" izvezla dve Alfe koji nose istu oznaku, ali koje deli čitavih pet decenija. Prva Alfa Giulia GTAm iz 1971. našla se "točak uz točak" sa najnovijom Alfom istog imena, samo modelom iz ove 2021. godine.

A to, u tehničkim karakteristikama znači: 50 godina star redni četvorocilindraš od dva litra zapremine sa 207 konjskih snaga, protiv savremenog V6 2,9l biturbo benzinca sa 540 "konja", koji prema fabričkim podacima do "stotke" ubrzava za samo 3,6 skundi.

Na papiru, sve šanse su na strani "unuka", osim što je "deda" nekih 600 kila lakši, odnosno 940 za staru nasuprot 1.520 kilograma za novu Giuliju GTAm. Ipak, izgleda da ona poslovica da "bez starca nema udarca", nije nastala bez razloga...

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RoBot

    27. avgust 2021 | 14:29

    Kad sam bio klinac, imao sam priliku da se par puta provozam u Lanci Delti HF integrale, do danas nisam osetio takvo ubrzanje u raznim novim, jakim automobilima. E sad dal je objektivno ili subjektivno, ne znam..

  • DRAGAN

    28. avgust 2021 | 09:36

    Sacam se dobro te ALFE koje su ucestvovale zajedno sa Reno Gordini NSS TTS FIAT ABART MINI MORIS BMW SNITCER ESCORT BLUE DIAMANT i ostali na trkama na Uscu Imao sam priliku da tada vozim (ne na trkama jer sam bio mlad) ALFU Junior 1300 Taj osecaj mi je i danas u srcu Prelep tekst i secanje BRAVO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA