Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj automobil može da otrese sneg sa sebe, pogledajte kako to izgleda

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu zabavnu i potencijalno korisnu funkciju kineski proizvođač je prikazao demonstrirajući mogućnosti aktivnog oslanjanja SkyRide, ugrađenog u njihov električni SUV ET9

  • 3
Automobil prekriven snegom Foto: Shutterstock.com

Kineski proizvođač električnih automobila NIO se pohvalio zabavnom ali i korisnom funkcijom svog SUV-a ET9. U slučaju potrebe u stanju je da svojim aktivnim oslanjanjem otrese sneg s karoserije.

Početkom godine, novi SUV je krenuo na seriju zimskih testova, kažu iz Nia uz objavljivanje videa, koji prikazuje funkciju nikada do sada viđenu na automobilima. Ovu zabavnu i potencijalno korisnu funkciju kineski proizvođač je prikazao demonstrirajući mogućnosti aktivnog oslanjanja SkyRide, ugrađenog u njihov električni SUV ET9.

Kako navodi Autonet.hr, oslanjanje SkyRide je pametni sistem upravljanja šasijom i prvo na svetu potpuno integrisano aktivno hidraulično oslanjanje, poručuje njegov kineski proizvođač.

Uz ovu demonstraciju, NIO se nedavno pohvalio još jednim video zapisom. U njemu na haubu modela ET9 konobar postavlja piramidu čaša s šampanjcem, a automobil zatim vozi preko veštačkih "hupsera" – bez prolivanje šampanjca. Sve je to moguće zahvaljujući naprednom sistemu, koji prepoznaje neravnine na putu, pa o tome daje informaciju oslanjanju, da bi ono u stvarnom vremenu reagovalo na sve što mu se nađe na putu.

Nio ET9, električni SUV s elektromotorima ukupne snage gotovo 700 KS, predstavljen je krajem prošle godine, u Kini je trenutno otvorena knjiga narudžbina, a početna cena je nešto viša od 100.000 evra. S isporukama će startovati tek početkom 2025. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Preprodavci

    24. februar 2024 | 20:15

    Kad smo mi to davno patentirali na "Dijani 6",prodajemo je mi na "Najlon pijaci" u N.Sadu,a njoj na "leru"podrhtavaju blatobrani,pita mušterija što motor radi tako nemirno,a mi kažemo uključen je prekidač za otresanje blata!🤣🤣🤣

  • Dušan

    25. februar 2024 | 21:24

    Mi imamo dva patenta za otresanje snega i blata. Japanski "Samajama" i "Zaribani amortizeri". Oba odlično funkcionišu. Gas, i sve otpadne! Sneg, blato, parčadi karoserije, a bogami i bubrezi!🧐🤕🤣

  • Дража

    26. februar 2024 | 07:44

    Аха, хоће, нарочито када се ухвати ледена покорица на суту или на површини снега!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA