• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

airBaltic povećava prisustvo u regionu: Pokreće letove iz Ljubljane ka Skoplju i Prištini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-prevoznik iz Letonije namerava da olakša putovanja između baltičkih, nordijskih i balkanskih zemalja

  • 0
Air Baltic Salinger Igor

Nacionalni avio-prevoznik Latvije, kompanija airBaltic (BT) sledeće nedelje povećava svoj broj letova u regionu uvođenjem letova iz Rige (RIX) za Ljubljanu (LJU).

Nakon toga biće pokrenut avio-saobraćaj između Rige i Skoplja (SKP), a potom i Prištine (PRN) nedelju dana kasnije, piše portal Ex-Yu Aviation.

Avio-kompanija je prošlog leta pokrenula sezonske operacije iz Rige za Beograd (BEG) i Tivat (TIV), kao i iz Talina (TLL) za Dubrovnik (DBV) i Split (SPV).

Direktor razvoja mreže kompanije Mantas Vrubliauskas, izjavio je da "balkanski region nije dovoljno pokriven unutar mreže" ove kompanije i da je cilj da se u narednom periodu to premosti, kako bi se "omogućilo lakše putovanje između baltičkih, nordijskih i balkanskih zemalja".

Avio-kompanija planira da leti iz Ljubljane i za glavni grad Slovenije tokom cele godine, dok su preostale destinacije trenutno planirane kao sezonske.

Ovom prevozniku je odobrena slovenačka vladina subvencija s ciljem poboljšanja vazdušne povezanosti Slovenije sa drugim zemljama Evrope.

Od 21. maja, sa aerodroma Priština će tokom prve tri nedelje saobraćati jedan let za Rigu, da bi kasnije bio uveden još jedan, navodi Ex-Yu Aviation.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>