Pet DPC regija dobilo svoje prve šampione ovog vikenda

Ovog vikenda okončana su takmičenja u pet od šest Dota 2 regionalnih liga i otkrili smo 14 ekipa koje će se takmičiti na Mejdžoru u Singapuru.

  • 0
Foto: Perfect World Dota

Team Secret je trijumfom nad OG u šestoj nedelji evropske DPC samo dodatno potvrdio da su najbolji tim ove regije, a učestvovanje u grupnoj fazi je izborila ekipa Alliance pobedivši Team Liquid. Team Nigma će se takođe naći na Mejdžoru, ali u Vajld Kardu, pošto su pobedili High Coast Gaming i izbacili ih iz gornje divizije. OG, Team Liquid i Tundra Esports su završili regularni deo sa istim rezultatima tako da su morali da igraju dodatne mečeve da bi se odlučilo koja od ovih ekipa ide kao četvrta na Mejdžor, a Team Liquid je uspeo da nadjača i sastav Thundra i TI šampione.

Još jedan favorit je u šestoj nedelji potvrdio svoje učešće na sledećem Mejdžoru i to je bio Fnatic, koji je pobedio TNC Predator u regiji jugoistočne Azije i završio takmičenje na vrhu grupe. T1 je pobedom nad iznenađenjem sezone, Neon Esports, osigurao mesto u Singapuru, a ekipe su odigrale još jedan meč kako bi se videlo ko će početi turnir u Vajld Kardu a ko u grupnoj fazi. Neon Esports je pobedio u drugom okršaju i organizacija će se prvi put naći na nekom velikom Dota 2 turniru.

Poslednja nedelja je u CIS regiji počela pobedom Team Spirit-a nad Team Unique, a AS Monaco Gambit je izbacio EXTREMUM iz trke za treću poziciju. Derbi ove regije su odigrali Virtus.pro i NaVi, a polarni medvedi su bez većih poteškoća sedmi put trijumfovali u gornjoj diviziji CIS regije. Ovo je značilo da ekipe Team Spirit i Gambit moraju da igraju dodatni meč za treću poziciju u kojem je na kraju slavio Gambit.

Evil Geniuses nije imao lak put do vrha severno američke regije. Quincy Crew je poražen od ekipe Undying što je izjednačilo obe ekipe sa EG po broju pobeda i poraza tako da su tri ekipe igrale između sebe kako bi se odredila dva predstavnika na Mejdžoru. EG je uspeo da pobedi oba tima u jučerašnjoj završnici, a priključiće im se Quincy Crew koji je na kraju ipak bio bolji od tima Undying.

Vodeće ekipe Južne Amerike su samo potvrdile svoje pozicije pobedama u prošloj nedelji. Thunder Predator je rezultatom 2-0 nad Latam Defenders povećao šanse za nastavak takmičenja a kasnije je to samo potvrdio beastcoast koji je nadigrao SG e-sports i ugasio njihove nade o daljem učešću.

Printscreen - Valve/Dota 2

Ove nedelje se igraju mečevi isključivo u Kinsekoj regiji iz koje još nismo dobili predstavnike. Do završetka sezone ostala su još dva kola da se odigraju i svi mogu da krenu da se spremaju za turnir u Singapuru koji kreće 27. marta. U nastavku pogledajte i koje će se ekipe iz donjih divizija takmičiti sledeće sezone u višem rangu.

Printscreen - Valve/Dota 2

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA