Nintendo planira da izbaci novu Switch Pro konzolu sledeće godine?

U Japanu kruže glasine da Nintendo radi na novoj konzoli koja će imati Mini-LED ekran.

  • 0
Foto: Nintendo.com

Priče o hibridnoj Nintendo konzoli sledeće generacije polako, ali sigurnu postaju sve konkretnije kako se približavamo 2021. godini. Popularno nazvana Swith Pro, nova konzola će navodno posedovati mnogo jači hardver koji će podržavati igranje u 4k rezoluciji i druge nove tehnologije i industrijske standarde.

Japanski izvori su takođe objavili da će Switch Pro imati Mini-LED displej, što je veliki korak napred u odnosu na 720p LCD ekran, sa pozadinskim osvetljenjem, koji se trenutno nalazi na normalnoj i Switch lajt verziji. Izvori sugerišu da je Nintendo nedavno posetio Innolux, tajvanskog proizvođača ekrana koji je treći najveći proizvođač posle južnokorejskog Samsung-a i LG-a. Ako su ove informacije tačne, Innolux će postati prvi tajvanski proizvođač panela koji će isporučivati ključne komponente ekrana za Nintendo konzolu.

Mini-LED displej bi trebalo da drastično poboljša kvalitet i glatkoću slike, istovremeno smanjujući potrošnju baterija i povećavajući izdržljivost konzole. Ova tehnologija trenutno pokušava da bude konkurencija dominatnom Samsungovom OLED displeju na tržištu. Za razliku od tradicionalnog pozadinskog osvetljenja, Mini-LED ekran ima bolji fokus osvetljenja koji smanjuje potrušnju energije i nudi bolji kvalitet slike pošto se osvetljenje koristi mnogo efikasnije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA