Wargaming Beograd kancelarija otvorena u septembru 2022. već ima više od 260 zaposlenih!

Ubacuju u igru i brod sa ovih prostora!

  • 0
wargaming-office-beograd1 Foto: Wargaming

Wargaming je na tržište Srbije došao sredinom ove godine ali već ima preko 260 zaposlenih sa idejom da taj broj poraste na preko 300 do kraja godine i značajno više u 2023. godini što će ih postaviti u red najvećih game development studija u regionu. Kancelarija u Srbiji će biti glavna za razvoj njihove World of Warships franšize a mi možemo očekivati da se u igri uskoro pojavi i razarač koji će nositi zastavu Kraljevine Jugoslavije!

wargaming-office-beograd2 Foto: Wargaming

Veliki broj zaposlenih u Wargaming Beograd je zapravo došao relokacijom iz drugih studija i za početak je osnovni zadatak lokalne kancelarije bio obezbeđivanje svih potrebnih uslova da bi se nesmetano nastavilo sa radom. Wargaming planira da i dalje širi svoje poslovanje relokacijom zaposlenih iz inostranstva u Beograd, nalaženjem lokalnih talenata ali i ozbiljnim investiranjem u mlade i njihovu edukaciju i usmeravanje u game development smeru. Zato je plan da trenutna kancelarija na Novom Beogradu bude samo privremeno rešenje dok se ne pripremi još veći prostor koji će dalje omogućiti rast studija. Na taj način Wargaming ima za cilj da postane jedan od najvećih game development studija u regionu. Takođe Beograd postaje ravnopravni hub sa onima koje kompanija već ima u Nikoziji, Vilnijusu, Pragu, Varšavi, Tokiju, Berlinu, Sidneju i drugim svetskim metropolama.

Wargaming Beograd će kao svoj glavni zadatak imati razvijanje World of Warships franšize čija su osnova online pomorske borbe i koja do sada ima preko 50 miliona registrovanih igrača. Vrlo se ponose činjenicom da su sva vozila, uključujući razarače, krstarice, bojne brodove, nosače aviona i od skora i podmornice u potpunosti bazirana na istorijski tačnim reprezentacijama ovih plovila. Igra se bazira na plovilima iz sredine 20. veka kao najzanimljivijem periodu razvoja ovog tipa borbi a trudi se da napravi dobar balans između istorijski tačnih karakteristika i atraktivnog stila igre koji je zabavan svima od najvećih početnika do već iskusnih kapetana. U igri se nalazi skoro 400 stotine različitih brodova u 10 nacionalnih flota, a za nas je posebno interesantno da srpski studio planira da u igru ubaci i jedan brod sa ovih prostora: JRM Split (1941). On će se naći u okviru evropske grupe brodova a obzirom da je izabrana 1941. godina odakle potiče ploviće pod zastavom Kraljevine Jugoslavije kao Vođa flotile.

wargaming-office-beograd-3 Foto: Wargaming

Posebno interesantan program je Wargaming Forge koji ima za cilj da uspostavi komunikaciju sa domaćim školama i fakultetima i mladima ponudi da kroz online kurseve i plaćene prakse uđu u vode razvoja video igara. Online kursevi u dve oblasti bi trebalo da počnu već početkom sledeće godine, a plaćene prakse nešto kasnije pri čemu u oba slučaja polaznici imaju direktan kontakt sa profesionalcima koji se ovim oblastima bave već duži niz godina i od njih direktno uče, u slučaju praksi zapravo i sami u periodu od 3 do 6 meseci učestvuju u kreiranju video igara. Do sada su ovi programi sprovedeni u kancelarijama u Vilnijusu i Pragu i dali su odlične rezultate pa se nadamo da će slično biti i u Beogradu pri čemu će naknadno biti objavljeno koji su uslovi prijave i mogućnosti za uključenje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA