≫ 

POSNO! Focaccia bez kvasca sa maslinama i ruzmarinom

Mirisno i rustično italijansko pecivo koje ima primamljujući ukus...

  • 1

Potrebno je:

- 250 g brašna

- 1 kašičica soli

- 150 ml tople vode

- 6 kašika maslinovog ulja + za premazivanje

- seckane crne masline (a može i kapar)

- ruzmarin

- krupna so

Zamesiti brašno, so i vodu pa dodati 3 kašike maslinovog ulja i još mesiti. Ostaviti da stoji 45 minuta.

Ponovo dodati još 3 kašike maslinovog ulja i malo crnih maslina ili kapara, kao i ruzmarin. Razvuči u tanku pogaču i premazati s još maslinovog ulja. Posuti krupnu morsku so.  Peći na 180 stepeni oko pola sata.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA