• 0

Boršč – od sočne junetine i jarko crvene cvekle

Tradicionalna supa od cvekle popularna u Rusiji i istočnoj Evropi...

  • 0

Sastojci:
- 1 kg junetine za supu

- 1 goveđa kocka za supu
- 1 manja glavica kupusa
- 500 g šargarepa
- 50 g krompira
- 500 g cvekle
- 150 g luka
- 50 g maslaca
- 0,5 dl sirćeta
- šecer
- 1 kašika pirea od paradajza
- lovorov list
- peršun
- biber
- 2 čena belog luka
- 2 dl kisele pavlake
- 1 kašika začina
Priprema:
Meso stavite u oko 2,5 l vode, dodajte začin, kocku za supu i malo soli. Ostavite da se kuva lagano i povremeno skidajte penu sa površine. Kuvano meso narežite na duguljaste komade. Cveklu oljuštite, krupno narendajte i stavite u malo vode, kojoj ste dodali sirće pa kuvajte 20-30 minuta. Kupus narežite na komadiće ili rezance, krompir na kocke, luk na kockice, a šargarepu krupno narendajte. U supu od mesa stavite kupus i kuvajte 10-15 minuta, dodajte krompir i nastavite kuvati.
Na ugrejanom maslacu popržite luk i šargarepu, dodajte pire od paradajza i sve zajedno prodinstajte, pa umešajte u kupus zajedno sa cveklom. Začinite biberom, lovorovim listom, šećerom i naseckanim belim lukom. Na kraju dodajte narezano meso i sve zajedno jos kratko prokuvajte. Po potrebi boršč malo razredite, a po želji dodajte malo sirćeta. U svaku porciju stavite po kašiku kisele pavlake.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima