• 0

Kimči pirinač - tradicionalni istočnjački prilog uz jela

Kimchi je korejska reč za kiseli kupus - a zanimljiva kombinancija ukusa sledi!

  • 0

Sastojci:

- 700 g svežeg kineskog kupusa seckanog na trake

- 350 g tvrdih krušaka
- 350 g bele repe
- 60 g krupne morske soli
- 200 ml hladne vode
- 4 stabljike mladog crnog luka seckanog na kolutiće
- 2,5 cm svežeg korena djumbira izrendanog na sitno
- 4 čena belog luka istucanog u avanu
- 12-3 kašičice čili praha
- skuvani pirinač

Priprema:

Iseckani kupus, repu i kruške staviti u glinenu posudu, posoliti, dobro promesati i pritisnuti teretom. Preliti vodom, poklopiti i ostaviti preko noći da odstoji. Sledeceg dana odliti rasol, rasol sačuvati, a usoljenom povrću dodati smesu napravljenu od luka, belog luka, djumbira i čili-a. Sve zajedno dobro izmešati, složiti u tegle i zaliti odlivenim rasolom.

Tegle prekriti providnom folijom, staviti ih na sunčano mesto i ostaviti da odstoje 2-3 dana. Posle tog vremena tegle ostaviti u frižideru da se kimchi dobro rashladi. Teglu s rashladjen kimchi-em sada zatvoriti poklopcem. Tako pripremljeni kimchi se u frižideru može čuvati nekoliko nedelja.

Kada želite da ga poslužite, propržite ga, izmešajte sa skuvanim pirinčem i poslužite uz jaje na oko, svinjetinu ili čak ćevape.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima