Brusketi sa cherry paradajzom i crnim maslinama

Italijanske "bruschette" su sigurno jedan od najpoznatijih specijaliteta italijanske kuhinje - a ovo jedna od najukusnijih varijacija!

brusketi
Foto-ilustracija: PIxabay.com

Sastojci:

- 1 baget
- maslinovo ulje
- cherry paradajz
- beli luk
- svež peršun ili bosiljak
- 100 g crnih maslina
- rendani parmezan

Priprema:

Hleb isecite na tanke kriške, pomešajte maslinovo ulje, beli luk i peršun i premažite hleb. Neka se zapeče u rerni na 180 stepeni, oko 5 minuta.

Malo ohladite pa naređajte parajdajz sečen na polovne ili četvrtine, masline rezane na kolutove i pospite parmezan i seckani bosiljak. Vratite u rernu da se sve zapeče, pa poslužite toplo uz vino.

(Telegraf.rs)

Tagovi: baget, brusketi, cherry paradajz, masline

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima