0

Bundeva sa kinoom, suvim voćem i orasima

Ovo je fenomenalno ukusan i zdrav prilog uz jelo - ili vegetarijanski obrok...

bundev s kinoom
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- bundeva
- skuvana šolja kinoe (po uputstvu s kesice)
- šećer
- sitno seckani orasi
- suvo voće po izboru (suvo grožđe, brusnica...)
- sveže ceđeni sok pomorandže
- neutralno ulje (hladno ceđeno suncokretovo)

Priprema:

Uzmite jednu bundevu, operite je, obrišite i isecite na komade debljine oko 2 cm. Pleh za pečenje  malo namažite uljem, a zatim poslažite naseckane krugove bundeve. Na svaki krug stavite po jednu manju kašiku šećera po celoj površini. Stavite bundevu da se peče na 250 stepeni dok lepo ne porumeni, a šećer se karamelizuje. Kada je pečena izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.

Iseckajte bundevu kad se prohladi, pospite preko nekoliko kašika seckanih oraha i ukrasite suvim voćem po želji. Sjedinite je s kuvanom kinoom, pa začinite uljem i sokom pomorandže.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bundeva, kinoa, Orasi, Suvo voće

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>