• 4

Evo ko je najbogatiji u IT svetu

Iako su obojica napustili kompaniju oni itekako imaju uticaja na nju. Međutim, ono što je iznenađujuće je to što osnivač Microsoft-a više ne poseduje najviše njegovih akcija, već ga je nedavno prestigao nekadašnji izvršni direktor Stiv Balmer

  • 4

Bil Gejts, čovek koji je stvorio Microsoft više nije njegov najveći deoničar. Nakon što je 30. aprila prodao 4.6 miliona akcija, Gejts se sada nalazi iza bivšeg izvršnog direktora Stiva Balmera. Balmer trenutno poseduje 333.2 miliona akcija Microsofta koju je stekao tokom svog  33-godišnjeg mandata u Redmondu, dok osnivač čuvene softverske kompanije sada ima 330.1 miliona deonica.

Fondacija Bila i Melinde Gejts je glavni fokus od kada je on napustio Microsoft. Međutim on će od sada ponovo provoditi više vremena u kompaniji kao savetnik kako bi pomogao trenutnom šefu Satju Nadeli. Što se tiče Balmera, on je svoj oproštajni govor održao u septembru, ali će bez obzira na to još dugo ostati na vrhu kada je broj akcija u pitanju.

- Ja ću negovati svoje vlasništvo u Microsoft-u, i radujem se što ću to nastaviti kao jedan od njegovih najvećih vlasnika - izjavio je Balmer u avgustu, čije se bogatstvo procenjuje na 18.9 milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Komentari

  • Neko iz mase

    Zato instalirajte TRIOS

  • Pepa Prase

    Ko će drugi nego Bil Gejts? Grok

  • Lud Zbujen

    Uf bas mi ih zao lopovi da im neko placa licence ma idite u bestraga ukinite to zlo za srbiju

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima