RAZGOVARAĆEMO SA RAČUNAROM: Cortana stiže na Windows 9 (VIDEO)

Ukoliko se digitalna asistentkinja Cortana pojavi u finalnoj verziji Windows-a 9, najverovatnije će biti prisutna u vidu aplikacije na desktopu. Kada je pokrenemo otvaraće se mali prozor, a unutar njega ćemo kucati ili izgovoriti pitanje

  • 4

Microsoft se sprema da digitalnu asistentkinju Cortanu uključi i u sledeću verziju Windows operativnog sistema. Ovo znači da ćemo Cortanu uskoro koristiti na desktop, laptop i tablet računarima. Windows 9 će se verovatno pojaviti na proleće 2015. godine, a izvori bliski kompaniji tvrde kako je u razvoj i integraciju Cortane u njega dosta uloženo.

- Dobre vesti su da je Cortana diplomirala od inženjerskih testova do znatno stabilnijeg stanja. To znači da se ona više ne nalazi u fazi "hajde da vidimo da li radi" već polako dolazi do momenta kada će biti spremna za predstavljanje - izjavio je Bred Sems sa sajta Neowin.

Ukoliko se Cortana pojavi u finalnoj verziji Windows-a 9, najverovatnije će biti prisutna u vidu aplikacije na desktopu. Kada je pokrenemo otvaraće se mali prozor,a unutar njega ćemo kucati ili izgovoriti pitanje.

Očekuje se da Microsoft izbaci "preview" verziju Windows-a 9 kasnije ove godine, a u njemu će biti predstavljen novi Start meni i Metro aplikacije koje će funkcionisati na desktopu, ali će biti uklonjen "Charms bar-a" koji se pojavljuje sa desne strane ekrana.

Pogledajte kako Cortana funkcioniše na uređajima sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom:

(Telegra.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoljub

    13. avgust 2014 | 17:13

    Ukoliko bi vi Samsumg Galaxy korisnici i Apple korisnici ćutali po 3 sata dnevno dok ste budni,i suzdržali se vaših površnih komentara, svet bi bio mnogo bolje mesto. Hvala.

  • ja sam

    13. avgust 2014 | 14:45

    Moj jedan drug ima Cortanu na njegovoj novoj nokiji. Ono je da ne pozelis nikome. Da li je to samo njemu eka greska pri instaliranju ili sta ne znam. Ti kazes ona se iskljuci sama ne prepozna reci ne reaguje I sl.imam google now na mom s4 I to je najbolja stvar

  • weiss

    16. avgust 2014 | 01:21

    gluposti,uzimaju nam dusu,pocevsi od dos igara,koje su 10 puta bolje od novih ,svi mi znamo da je windows 98 najbolji os ikad,sto je najgore xp,w7,w8 nemaju nista sto se nemoze postici na 98 doduse uz malo muke :)je znam da imamo emulatore,al opet 98 je prava stvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA