Asus Essence III pojačalo za slušalice dobilo prestižnu EISA nagradu

- Essence III poseduje funkcije koje su obično rezervisane za pojačala za slušalice najvišeg ranga. Njegove performanse su odlične i zvuk čist kao i njegova tehnologija, a realističan i ubedljiv zvuk ga stavlja ispred tradicionalnih favorita u Hi-Fi segmentu - izjavio je Predsednik EISA-e Žorž Gonkalves

  • 0

Kompanija ASUS je danas objavila da je Essence III, vodeći model USB digitalno-analognih konvertera (DAC) osvojio nagradu "European Imaging and Sound Association (EISA) European USB DAC" za 2014-2015 godinu.

- Essence III poseduje funkcije koje su obično rezervisane za pojačala za slušalice najvišeg ranga. Njegove performanse su odlične i zvuk čist kao i njegova tehnologija, a realističan i ubedljiv zvuk ga stavlja ispred tradicionalnih favorita u Hi-Fi segmentu - izjavio je Predsednik EISA-e Žorž Gonkalves.

Podržava Direct Stream Digital (DSD) reprodukciju, podržava i DSD64 i DSD128 kodiranje. Essence III donosi izbalansiran izlaz za slušalice, sa podrškom za vrhunske slušalice sa impedansama do 600Ohm- a. Pored toga , unikatni M mini-XLR konektori minimizuju šum i obezbeđuju najbolju jasnoću zvuka.

Essence III primenjuje izbalansiran audio dizajn sa odvojenim elektronskim pločama za obradu analognog i digitalnog signala što obezbeđuje čistu, linearnu isporuku snage. Essence III koristi kristalni oscilator sa kompenzacijom temperature (TCXO/TCCO) i 24-karatnim zlatnim kontaktima kao generator takta da bi smanjio šum i variranje frekvencije. Pored toga, asinhroni USB transfer omogućava da ultra precizni tajmer u Essence III kontroliše priliv podataka ka uređaju i obezbedi neverovatno gladak i stabilan signal i zvuk.

Essence III poseduje atenuator sa 24 koraka koji obezbeđuje precizan balans levog i desnog kanala pri bilo kojoj jačini zvuka, a takođe poseduje i mikro-kontrolere i ugrađene releje koji direktno kontrolišu otpornike za kontrolu jačine zvuka. Ovakav dizajn omogućava neverovatnu preciznost ali i mogućnost daljinske kontrole Essence III uređaja.

Estetski, prednji panel Essence III modela poseduje tastere za kontrolu napajanja i ulaza, dok minimalistički LED indikatori obezbeđuju jasan i ne pretrpan prikaz informacija. Elegantno kućište se može lako uklopiti sa postojećim Hi-Fi komponentama, a njegova površina je tretirana specijalnom prevlakom otpornom na otiske prstiju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA