ZNATE LI? Sa novim iPhone-om račun za telefon će vam biti daleko veći (FOTO)

Veće mogućnosti i veći broj aplikacija koje konstantno zahtevaju internet glavni su razlog što će korisnicima iPhone-a 6 na kraju meseca stizati "iznenađenje" u vidu telefonskog računa

  • 20

Apple još uvek nije otkrio nijedan jedini detalj o novom iPhone-u 6, ali postoji jedna stvar koju gigant iz Kupertina ne mora da potvrdi. Ukoliko kupite novi iPhone, spremite se i za veći račun za telefon, jer će on trošiti daleko više podataka za prenos.

Prosečna potrošnja podataka se svakom novom generacijom Apple-ovog pametnog telefona udvostručuje, pa se očekuje da će i šesti po redu naslednik popularnog smartfona nastaviti istim trendom.

Potrošnja podataka za prenos će se drastično povećati u narednim godinama. Prošle godine, prosečni korisnik pametnog telefona u Americi trošio je 1,4 gigabajta mesečno pokazalo je istraživanje kompanije Cisco. Očekuje se da će se do 2018. godine potrošnja povećati čak šest puta, na 9,1 gigabajta.

Evo zbog čega ćemo sa novim iPhone-om trošiti mnogo više podataka, a samim tim na kraju meseca dobijati i veće račune.

GLEDAĆEMO VIŠE VIDEO KLIPOVA

Sve glasine ukazuju na to da će Apple predstaviti dva modela novog iPhone-a. Jedan će imati ekran od 4,7 inča, a drugi od 5,5 inča. Oba ova modela imaće veći displej od trenutnog modela 5S, i neće biti bolji samo za čitanje, slikanje, već i za gledanje video klipova, aktivnost koja troši ogromnu količinu podataka.

DALEKO BRŽA MREŽA

U Americi većina korisnika iPhone-a još uvek koristi starije modele 4 i 4S, koji rade na 3G mreži, a ne na 4G koja je deset puta brža od prethodne generacije.

Svako ko pređe sa stare na novu mrežu osetiće veliku razliku. Logično je da će korisnici novi iPhone koristiti češće i za više stvari, među kojima su gledanje video klipova, "skidanje" muzike i provođene više vremena na društvenim mrežama.

iPHONE ĆE BITI BRŽI

Nije samo mreža ta koja će doprineti brzini telefona. Sam iPhone će biti jači i brži od prethodnika, što znači da će korisnici želeti da ga češće koriste, i za daleko veći broj stvari. Povećana upotreba znači i povećanje potrošnje podataka za prenos.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vv

    8. septembar 2014 | 20:44

    Kakva glupost, to kod nas naravno ne može da se desi jer nam je brzina mrežnog interneta ravna ranjenom pužu

  • Vucko

    8. septembar 2014 | 23:42

    Koja je svrha ovog članka? Svako može da ugasi mobilne podatke i koristi wifi? Pa naravno da je potrošnja veća ukoliko se gledaju snimci na youtube-u, isto kao i na bilo kom drugom uredjaju. Ovo zato nema nikakve veze sa iPhone-om 6 vec samo sa korisnikom.

  • Werp690

    8. septembar 2014 | 23:40

    Pa mi zvanicno ne prodajemo IPhone pa nas boli briga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA