Novi iPhone stiže u Kinu!

Kina je za Apple jedno od prioritetnih tržišta. Očekuje se da će u toj zemlji interesovanje za nove proizvode biti veoma visoko, s obzirom da su pravi fanovi spremni da za novi iPhone daju basnoslovno velike sume

  • 5

Američka kompanija Apple završila je proceduru sertifikacije i uskoro će početi prodaju novih uređaja iPhone 6 i 6 plus na teritoriji kontinentalne Kine, saopštilo je ministarstvo industrije i informatizacije te zemlje.

Kompanija je na adresu ministarstva poslala obaveštenje i zvanično uverila kineske vlasti da neće koristiti informacije o klijentima bez njihovog znanja, preneo je Itar tas.

Štaviše, Apple tvrdi kako najnovija verzija operativnog sistema za mobilne uređaje iOS 8 ima usavršeni sistem bezbednosti, koji omogućava da se bolje zaštite informacije i lični podaci klijenata od curenja ili krađe.

U prva tri dana prodaje, Apple je prodao 10 miliona novih uređaja. O tome kada će početi da ih prodaju na teritoriji kontinentalne Kine, kompanija još nije saopštila.

U Kini postoji 700 miliona korisnika smartfona. Za Apple je to jedno od prioritetnih tržišta. Očekuje se da će u Kini interesovanje za nove proizvode biti veoma visoko. Pravi fanovi su spremni da za novi iPhone daju basnoslovne sume. Trenutno na crnom tržištu njegova vrednost u najjednostavnijoj konfiguraciji iznosi 1.172 dolara, dvostruko skuplje nego u SAD. U Hongkongu, gde je prodaja počela 19. septembra, novi iPhone košta 720 dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA