ANDROID APP NEDELJE: TED - ideje koje vredi podeliti sa svetom

Ove sedmice vam u našoj rubrici predstavljamo aplikaciju jednog od najpopularnijih sajtova kod populacije kojoj internet služi za nešto više od pukog zadovoljavanja osnovnih "životnih" potreba

  • 0

Ako ste u prethodnih nedelju dana barem jednom otvorili "Play Store", niste mogli da propustite app koji ćemo vam danas predstaviti.

TED ("Technology, Entertainment and Design) - globalna organizacija koja okuplja konferencije u vlasništvu neprofitne Sapling fondacije sa ciljem širenja "ideja koje vredi širiti" - izbacila je svoju android aplikaciju i momentalno dobila mesto na glavnoj stranici "Play Store-a".

TED je osnovan 1984. godine kao jednokratni događaj, a kao redovna godišnja konferencija je počeo da se održava od 1990. Trenutno je jedan od najcenjenijih sajtova na internetu, sa sadržajem koji ima višemilionski auditorijum.

Teme konferencija, čije snimke možete gledati na ovom sajtu, a od sada i na svom telefonu, su razne i pokrivaju širok spektar tema koje se neprestano uvećavaju, od nauke preko dizajna do kulture.

Gosti predavači TED-a bili su , između ostalih, Bil Klinton, Džejn Gudal, Malkolm Gladvel, Al Gor, Gordon Braun, Ričard Dokins, Bil Gejts, Salman Kan, Leri Pejdž, Sergej Brin, i mnogi dobitnici Nobelove nagrade.

Juna prošle godine broj posetilaca je premašio 500 miliona ljudi, a u novembru je na sajtu bilo dostupno preko 1.050 predavanja.

ANDROID APP NEDELJE: TED

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA