Ovo je prvi Microsoft Lumia pametni telefon (FOTO) (VIDEO)

U pitanju je jeftiniji uređaj namenjen korisnicima koji ne mogu da priušte skupe modele

  • 9

Microsoft je najavio prvi pametni telefon nakon što je prisvojio Nokia-u i rešio da promeni ime brenda. U pitanju je Microsoft Lumia 535 (bivši naziv Nokia Lumia), sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom sa najnovijim update-om, a postojaće single-SIM i dual-SIM verzije ovog uređaja.

U pitanju je jeftiniji uređaj namenjen korisnicima koji ne mogu da priušte skupe modele. Iz tog razloga specifikacije ovog telefona nisu vrhunske, ali se vidi napredak u odnosu na njegovog prethodnika Lumia-u 530.

Microsoft Lumia 535 pokreće četvorojezgarni Snapdragon 200 procesor, ima IPS ekran od pet inča rezolucije 540 x 960 piksela, 1 GB RAM memorije, 8 GB memorije za skladištenje podataka koje se može povećati memorijsko karticom i bateriju od 1905 mAh. Na pozadini ovaj telefon ima kameru od 5 megapiksela sa blicom, dok je prednja kamera takođe od 5 MP i ista je kao kod selfi modela Lumia 730 i 735. Ovo je takođe jedan od najtanjih Lumia telefon sa debljinom od 8.8 milimetara.

Microsoft Office, Skype, OneNote, Cortana i 15 GB prostora za sladištenje p0dataka na servisu OneDrive su sastavni deo ovog modela.

Microsoft Lumia 535 dolazi u šest različitih boja: bela, crna, cijan, svetlo narandžasta, svetlo zelena i tamno siva. Očekivana cena ovog modela je oko 110 evra bez taksi i poreza.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislimm

    11. novembar 2014 | 13:22

    Po meni je cena veoma pristupacna nije nesto skup a ima obe kamere od 5 mpx i 1 gb ram.

  • leMi

    11. novembar 2014 | 13:01

    Jako dobra ponuda za one koji ne boluju od kompleksa. Da nemam trenutno telefon sa kojim sam zadovoljan, verovatno bih uzeo ovako nesto, iako verovatno mogu da priustim bilo koji.Ima sve sto je potrebno. Dobar potez Microsoft-a.

  • Čisto

    11. novembar 2014 | 13:02

    Sumnjam da će da bude 110e.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA