ZNATE LI? Zašto vam Android "jede" memoriju

Problem nastaje pri zatvaranju aplikacije s obzirom da je za to potrebno od četiri do osam puta više RAM memorije no što ona koristi tokom rada

  • 53

Jedna od najvećih misterija kada je reč o pametnim telefonima je zbog čega iPhone odlično radi sa 1 GB RAM memorije, dok je za normalno funkcionisanje Android uređaja neophodno bar 2, 3 GB ove memorije. Prema sajtu Quora, koji odgovara na pitanja koja postavljaju korisnici, to je zbog toga što Android aplikacije koriste Java-u.

Zajedno sa Java-om dolazi i proces pod nazivom "garbage collection". Kada korisnik Androida zatvori aplikaciju, ovaj proces reciklira memoriju. Međutim, problem je u tome što on zahteva četiri do osam puta više memorije nego što je ta aplikacija koristila, da bi posao završio u što kraćem roku. Kada dovoljno količina memorije nije dostupna telefon se uspori.

Zato što iOS ne koristi ovaj proces, Apple može da u svoje uređaje ubaci samo 1 GB RAM memorije i postigne iste performanse kao i Android telefoni sa 2, 3 GB ove memorije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA