Prodao je svoju kompaniju Facebooku za 2 milijarde dolara. Evo na šta će potrošiti novac

Priča o uspehu Palmera Lakija počinje u garaži porodičnog doma gde je osmilio prvi koncept Oculus Rifta. Ovaj gedžet je toliko oduševio Marka Zakerberga, da je vrlo brzo odlučio da ovu kompaniju stavi pod okrilje Facebooka. Međutim, kada j Palmer dobio novac, potrošio ga je kako niko nije očekivao

  • 3

Palmer Laki je izmislio, sada već čuveni, Oculus Rift, koji je prošle godine kupio Facebook za više od dve milijarde dolara. Ovaj mladi Amerikanac prekinuo je studije kako bi se u potpunosti posvetio pretvaranju svoje ideje u stvarnost.

U tome je i uspeo nakon što se osnivač Facebooka, Mark Zakerberg, zaljubio u njegov izum. Zakerberga je Oculus Rift prilično oduševio, što je i sam potvrdio.

Foto: Wikimedia/Dcoetzee Foto: Wikimedia/Dcoetzee

Sa otprilike dve milijarde i 300 miliona američkih dolara džeparca koje je dobio prodajom kompanija Facebooku, Palmer je odlučio da dobro razmisli na šta će potrošiti ovoliki novac. Umesto da novac troši na gluposti, ovaj momak se odlučio da sebi priušti vredan električni automobil Tesla, dok će ostatak novca ponovo uložiti.

ODUVEK STE ŽELELI DA POLETITE? Sada je i to moguće, evo i kako!

- Elon Musk je jako kul tip. Njegov automobil je pravi primer američkog razvoja i svakako zaslužuje moj novac - izjavio je Laki u intervjuu za "The Telegraph".

Foto: oculus.com Foto: oculus.com

Priča o njegovom uspehu, koja počinje u garaži porodičnog doma gde je osmilio prvi koncept Oculus Rift-a, nastavlja se prekidom studija i pretvaranjem ideje o naočarama za virtuelnu stvarnostu u uspešnu kompanija koja će poslužiti kao primer mnogima, ali Palmer ne planira da se tu zaustavi.

PROBALI SMO OCULUS RIFT: Gedžet koji će vas odvesti u drugu dimenziju!

- Ljudi se više ne dive zvezdama i političarima, već osnivačima uspešnih kompanija, izumiteljima i preduzetnicima koji menjaju svet - rekao je Palmer koji očigledno sebe namerava da smesti u tu grupu

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šiptar

    9. januar 2015 | 18:17

    Okrutni ili se pravis blesav ili si stavrno blesav da je nesto glupo nebi se prodalo za 2 miliarde i 300 milioncica evrica ...drugo ako mislis da nije nista ukucaj na youtube okulus rift i videces kako ludi reaguju na ovome zato sto je strava a ne zato sto je glupo hvala .

  • Okrutni

    9. januar 2015 | 14:26

    Kako glup proizvod,kako je uopste moguce da vidi kroz ovakve naocare ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA