SVE VEĆA POTRAŽNJA ZA MENADŽERIMA: Evo zbog čega bi trebalo da se bavite ovim poslom!

Posao iz oblasti menadžmenta možete pronaći u gotovo bilo kojoj industriji. Jedna od najvećih prednosti rada u menadžmentu jeste raznolikost organizacija kojima su potrebni vešti profesionalci, od finansija do zdravstva

  • 0

Kada odlučujete čime ćete se baviti u budućnosti, ključna je vera u ono što ćete raditi. U protivnom, teško ćete se fokusirati na ostvarivanje svojih ciljeva. Moguće je da do sada niste razmišljali o menadžmentu kao svom životnom pozivu, ali nakon što pogledate istraživanje sajta Burning Glass, možda krenete baš u ovom smeru. Ovim poduhvatom je obuhvaćeno više od 1,7 miliona oglasa za poslove u protekloj godini. Rezultati analiza pokazali su sledeće:

Broj poslovnih oglasa za menadžerska mesta je u dramatičnom porastu

Kada birate buduću profesiju, mudro je da prvo saznate koliko poslova se iz te oblasti nalazi na tržištu. Po zakonu raspodele, što je više radnih mesta, veće su šanse da ćete pronaći posao.

Činjenica: Procenjuje se da će broj radnih mesta u oblasti menadžmenta do 2020. godine porasti za 7%, na 615.800 radnih mesta, što iznosi u proseku oko 12.000 novih radnih mesta po državi!

Obrazovni zahtevi za menadžera nisu nedostižni

Činjenica: Oko 76% poslodavaca zahteva da kandidati za rukovodeće pozicije poseduju dokaz o znanju. Do validne diplome iz oblasti poslovne administracije i menadžmenta brzo i lako možete doći u školama specijalizovanim za tu vrstu poslova, kakva je kod nas, na primer, BusinessAcademy.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Plata menadžera po pravilu je viša od prosečne plate u svakoj firmi

Izbor karijere zavisi od mnogo faktora. Nekome je važna lokacija kompanije, nekome prostor za napredovanje, ali možemo se složiti da je za veliku većinu najvažniji faktor plata. Plate uglavnom zavise od položaja radnog mesta, pa su menadžeri, po pravilu, uvek privilegovani.

Činjenica: Ako tražite motivaciju za započinjanje karijere, uzmite u obzir da 70% ljudi na pozicijama menadžera zarađuje više od 50.000 dolara godišnje!

Raznolikost poslova u menadžmentu je velika

Jedna od najvećih prednosti rada u menadžmentu jeste raznolikost organizacija kojima su potrebni vešti profesionalci, od finansija do zdravstva. Malo je karijera koje nude takvu fleksibilnost kao menadžment, jer su vrline menadžera primenjive na sve struke.

Foto: Foter/Victor 1558 Foto: Foter/Victor 1558

Činjenica: Posao iz oblasti menadžmenta možete pronaći u gotovo bilo kojoj industriji. Sigurno je da ćete ovako povećati šansu da uskladite zanimanje sa poljem vašeg interesovanja. Radi ilustracije raznolikosti i sveprisutnosti potrebe za ovim zvanjem, evo nekoliko primera za poslovne mogućnosti u oblasti menadžmenta. Otvorene pozicije na koje ćete nailaziti su: projektni menadžer, menadžer proizvodnje, okružni menadžer, menadžer ljudskih resursa, menadžer klinike, marketing menadžer, administrativni menadžer… Listi nema kraja.

Nadamo se da će vam ovih nekoliko činjenica pomoći da shvatite kako izgleda karijera u oblasti menadžmenta. Ako nakon ovog teksta pomislite da je menadžer zanimanje za vas, predlažemo vam da razmotrite programe koji su u ponudi na Biznis Akademiji,  školi specijalizovanoj za brzo usvajanje poslovnih veština, a koje možete pronaći ovde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA