HIT: Automobil iz filma "Povratak u budućnost" stvarno poleteo

Automobil iz jednog od kultnih filmova osamdesetih godina prošlog veka, čuveni leteći Delorijan kojim se putuje kroz vreme, konačno je napravljen - i to u Rusiji

  • 0

"Povratak u budućnost" je jedan je od onih filmskih serijala koji ljudima nikada ne dosade. Ako ste dugo i intenzivno na internetu, niste mogli, a da ne primetite da svako malo izađe nekakva replika nekog gedžeta iz ove trilogije, bilo da je reč o skejtu koga je Marti Mekflaj vozio u prvom delu, letećem iz drugog dela ili automobilu Delorijanu iz sva tri filma, piše hrvatski portal Index.hr.

Upravo je Delorijan tema nekih od najzabavnijih izuma današnjice, a najnoviji dragulj dolazi iz Rusije, gde su proizveli potpuno funkcionalni leteći model ovog legendarnog auta. Vozilo koje je postalo kultno ime auto industrije upravo zbog ove franšize u stvarnom životu - iako je bio jedan od najbolje dizajniranih automobila osamdesetih - nije se previše dobro prodavao i skroz je nestao sa auto-moto scene. Zapravo, tako je bilo sve do pre nekoliko godina, kada je oživljavanje svega što je retro dovelo i do potrebe tržišta za novim Delorijanima. Ipak, nijedan od njih nema "flux capacitator" i ne vodi vas kroz vreme, šta više, ne može ni da leti.

Ovu poslednje navedenu manu odlučili su da poprave pronalazači iz Rusije, i sastavili su relativno veliku maketu Delorijana koji zapravo leti. Ipak, nije reč o magnetskim poljima, već o modifikaciji principa helikoptera, tačnije "kvadrotira", letelice na četiri propelera.

Ovaj model Delorijana izgleda gotovo identično filmskom originalu, čak ima maketu "flux capacitatora" pozadi, i LED svetla s donje strane. Kontroliše se preko MutliWii softvera specijalizovanog za RC modele, za upravljanje brzinom zadužen je "HobbyKing 12A BlueSeries" kontroler, a svaki od četiri propelera - koji se nalaze na mestima gde su točkovi - ima svoj "Turnigy 2204-14T" motor.

Upravljanje ovom napravom ipak zahteva preciznost i iskustvo - leteći model Delorijana najteži je pozadi i sa strane, gdje su postavljeni motori, dok je spreda lagan. Pogledajte video koji predstavlja ovu ultimativnu igračku za fanove Doka Emeta i Martija Mekflaja. Video je nešto stariji, ali zahvaljujući ekipi sa Aproksa, našao je put do šire publike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA