NEKI VOLE KAD JE TANAK: Pogledajte zašto je ova reklama sa zgodnom curom ZABRANJENA! (VIDEO)

Kritika reklame je usmerena na "seksualno sugestivne" scene, kao i na to što su žene u njoj predstavljene kao seksualni objekti

  • 6

Televizijska reklama za "najtanji telefon na svetu" kompanije Kazam zabranjena je u Velikoj Britaniji. Razlog za to je što su ovim marketinškim potezom "žene predstavljene kao objekti", kako tvrde kritičari.

Agencija za standarde u reklamiranju reagovala je na "seksualno sugestivne" scene koje "mogu da uvrede neke od gledalaca".

Primljeno je osam pritužbi na reklamu jer je "seksualizovala žene", dok se kompanija brani da je samo pokušala da istakne koliko je tanak njihov telefon.

- Veliki deo reklame fokusiran je na glumicu u donjem vešu, uključujući i scene u kojima se u krupnom kadru vide njene grudi, zadnjica i usne, što smatramo seksualno sugestivnim - istakli su u obrazloženju Agencije.

Printskrin:Youtube/Kazam EU Printskrin:Youtube/Kazam EU

Oni su dodali još nekoliko razloga zbog kojih je reklama neprimerena kao i uzroke zašto reklama nije dozvoljena.

- Osim toga, efekti su pojačani sugestivnom prirodom muzike i naracije, naročito zato što fokus na ženi nije bio od bilo kakvog značaja za reklamirani proizvod - piše u obrazloženju Agencije.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs/ Izvor:theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA