BUDUĆNOST VREBA: Leteći automobil "Tranzišn" u prodaji sledeće godine! (VIDEO)

Kompanija iz Masačusetsa napravila je vozilo sa dva sedišta, četiri točka i krilima koje je letelo na visini od 426 metara. Kada uđe u serijsku proizvodnju koštaće 279 hiljada dolara, a depozit od deset hiljada već je uplatilo preko sto ljudi

  • 0

Automobili koji lete više nisu naučna fantastika jer je kompanija "Voburn" iz Masačusetsa saopštila da je njihov prototip automobila koji leti uspešno završio prvi let i da bi prva vozila ove vrste mogla da se nađu u prodaji dogodine.

Kako prenosi AP, vozilo nazvano "Transition" (Prelaz) ima dva sedišta, četiri točka i krila koja se savijaju tako da može da se vozi i po drumu. Prošlog meseca auto je leteo na visini od 1.400 fita (426 metara) osam minuta. Komercijalni avioni lete na 35.000 fita (10.668 metara).

Oko 100 ljudi već je uplatilo depozit od 10.000 dolara za za novi leteći automobil, a zvaničnici kompanije očekuju da će broj zainteresovanih porasti posle Sajma automobila u Njujorku krajem nedelje.

Očekuje se da će auto-avion koštati oko 279.000 dolara.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA