NOVI ANDROID IMA SJAJNU FUNKCIJU: Pogledajte šta je promenjeno! (VIDEO)

Novi Android M će se pojaviti na jesen ove godine i doneće brojna poboljšanja u sigurnosti i performansama. Pored toga, Google će predstaviti još jednu novu opciju koju do sada nismo imali prilike da koristimo

  • 5

Google je predstavio Android M na svojoj I/O konferenciji, a u novoj verziji čuvenog operativnog sistema krije se opcija Now on Tap koja je jedna od najboljih do sada.

GOOGLE PREDSTAVIO ANDROID M: Evo šta je sve novo i kada će se pojaviti!

Naime, reč je o funkciji koja će unutar svih aplikacija automatski pokrenuti Google pretragu, a Android će nakon toga sam prepoznati šta je na ekranu, pa će ponuditi rezultate shodno tome.

Još jedna od prednosti Now on Tap opcije je to što rezultati pretrage neće biti samo dosadni linkovi, već Now kartice koje će u sebi imati podatke i razne druge funkcije. Now on Tap funkcija će se pokretati kada korisnik drži home dugme.

Primera radi, u čet aplikaciji u kojoj se pominje glumica Ana Kendrik i film Pitch Perfect 2, držanje home dugmeta izbaciće kartice koje imaju veze sa ova dva pojma. Korisnici takođe mogu da postavljaju pitanja koristeći "Ok Google" komandu.

Now on Tap funkcija će zapravo ceo vaš telefon povezati sa Google pretragom, pa bukvalno možete pretraživati sve i svašta u svakom trenutku.

Pogledajte kako će izgledati ova funkcija:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    29. maj 2015 | 17:54

    Iskljucivanje permisija, to je vest. This app wants permission to: supi.....rinu. Ovo ce biti korisnija stvar na novom androidu

  • Detektiv Džido Mova

    29. maj 2015 | 17:48

    Ja ne želim tu funkciju pa neka sam lud.

  • Dean

    29. maj 2015 | 18:10

    Jako alo stvari je promenjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA