ODMAH IH INSTALIRAJTE: Ove aplikacije će vaš život učiniti lakšim i lepšim!

Koji god segment života i okoline da vam padne na pamet, verovatno već postoji mnoštvo aplikacija koje vam mogu olakšati život, ali i pomoći vam da ga vi olakšate drugima. Ovo su neke od njih

  • 0

Mobilne aplikacije su stekle ogromnu popularnost u poslednjih godinu dana. Zahvaljujući njihovoj popularnosti sve se više uvećava i zarada koju ostvaruju. U industriji zabave aplikacije polako sustižu i prestižu gotovo sve, čak i Holivud.

Broj mobilnih aplikacija svakodnevno se uvećava, a njihove namene su najrazličitije: od upotrebe u društvenim mrežama i igricama, onih koje nam pomažu u organizaciji posla, pa do onih koje nas podsećaju da pijemo vodu, rezervišemo hotel i taksi bilo gde u svetu. Postoje i one čiji je glavni cilj promovisanje društvene odgovornosti i humanitarnih akcija, te pokretanje neke vrste „opšteg dobra“. Jednom rečju, koji god segment života i okoline da vam padne na pamet, verovatno već postoji mnoštvo aplikacija koje vam mogu olakšati život, ali i pomoći vam da ga vi olakšate drugima.

Pred vama su neke od njih.

Zapamtite lako sve svoje lozinke

Koliko vam se puta desilo da ne možete da se setite lozinke za pristup sopstvenom mejlu, profilu na Facebooku, Twitteru ili nekom sličnom nalogu? Srećom, više ne morate da pamtite lozinke. „1Password“ i „LastPass“ su dve konkurentske aplikacije koje funkcionišu po istom principu: pamte sve vaše lozinke na svim vašim kompjuterskim uređajima.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Potrebno je samo da zapamtite jednu „glavnu lozinku" i aplikacije će učiniti ostalo, ispunjavajući automatski korisničko ime i sve detalje. Ovo je odličan način da sve svoje lozinke osigurate, napravite ih komplikovanim i teškim za otkrivanje za hakere, a da ih pri tome ne zaboravite.

1Password dostupan za: Mac, Windows, iOS i Android

Cena: $ 7,99 (IOS), besplatna (Android), $ 49,99 (Mac i Windows)

LastPass dostupan za: iOS, Android i Windows Phone

Cena: besplatno

Uzmite ličnog asistenta

Timeful je aplikacija koja na jednom mestu okuplja sve što je važno za dobru organizaciju – raspored sastanaka, događaja i radnih zadataka. Uz sve to možete dobiti čak i savet kada je najbolje vreme da nešto uradite. Drugim rečima, Timeful „pamti” sve vaše navike, obaveze i zadatke, te vam u skladu sa tim daje predloge kako da organizujete svoj prenatrpan i naporan dan. Aplikacija je vrlo popularna među menadžerima i poslovnim ljudima čiji su dani prepuni raznih obaveza, a nemaju pomoćnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dostupno za: iOS

Cena: besplatno

Pomažite ljudima širom sveta

Ako želite da učinite neko dobro delo, to sada možete i preko mobilnog telefona. „Acts of Kindnes“ je aplikacija koja će vam predložiti brojna dobra dela koja možete da učinite, uključujući i donacije u humanitarne svrhe širom sveta. Aplikacija nudi više od 300 sugestija za pomaganje, a svoje inspirativne poteze možete podeliti sa prijateljima na društvenim mrežama, te tako i njih podstaći na akciju.

Dostupno za:  iOS

Cena: besplatno

Izbegnite gužve u saobraćaju

Navigacijska aplikacija Waze povezuje vozače na određenom području i omogućava im da među sobom dele informacije o prometu, eventualnim zastojima, preprekama, nesrećama, kraćim rutama putovanja, benzinskim stanicama sa jeftinijim gorivom i slično. Waze tako omogućava bolji kvalitet lokalnog saobraćaja, uštedu vremena i novca vozačima. Ono što je najvažnije, ova aplikacija smanjuje svakodnevne frustracije u vožnji. Aplikacija ima malu zajednicu korisnika i kod nas i u zemljama regiona.

Foto: Flickr/LoKan Sardari Foto: Flickr/LoKan Sardari

Dostupno za: iOS, Android

Cena: besplatno

Povežite se sa drugima

Liana je zanimljiva aplikacija koja stiže iz regiona. Razvili su je hrvatski programeri, a njena osnovna svrha jeste povezivanje iseljenika i osoba koje govore isti jezik u stranim državama. Drugim rečima, ako putujete u inostranstvo, Liana će vam pomoći da pronađete sunarodnike i osobe koje razumeju vaš jezik, te da sklopite nova poznanstva i prijateljstva. Aplikaciju, koju nazivaju i ”WhatsApp za iseljenike”, razvila je zagrebačka firma Effectus Media.

Dostupno za: iOS

Cena: besplatno

Kupujte unikatne stvari za sebe i za druge

Foto: Flickr/ Jason A. Howie Foto: Flickr/ Jason A. Howie

Etsy je jedna od najboljih aplikacija koja vam može pomoći da kupujete unikatne stvari i poklone. Ova onlajn prodavnica prodaje isključivo unikate i „vintidž“ stvari. Sa preko 800.000 prodavaca i mnogostruko više raznih predmeta, ovo je pravo mesto na kome možete da pronađete najneobičnije stvari i tako ulepšate dan sebi ili nekom drugom.

Dostupno za: iOS, Android

Cena: besplatno

Ako imate slične ideje i želeli biste da napravite aplikaciju koja može da bude od koristi mnogim ljudima, nema razloga da to i ne pokušate. Neke od najboljih aplikacija nastale su kao izum malih kompanija ili pojedinaca. Izradu mobilnih aplikacija možete savladati lako i brzo na edukativnim programima koji su dostupni i kod nas. Više o takvim programima možete saznati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA