ISKLJUČILI MOTOR I POKVARILI KOČNICE: Hakeri preuzeli kontrolu nad automobilom, pa ga slupali!

Hakeri su izjavili da su za ovaj podvig koristili samo mobilni telefon i laptop, a sistemima unutar automobila pristupili su putem Wi-Fi internet konekcije

  • 3

Hakeri su uspeli da bežičnim putem preuzmu kontrolu nad jednim automobilom i slupaju ga, a to su uradili tako što su provalili u njegov sistem sa udaljenosti veće od 10 kilometara. Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo.

ŠVALERI, ODZVONILO VAM JE: Hakeri ukrali imena 40 miliona preljubnika na internetu. Da li ste i vi među njima?

Naime, eksperti za bezbednost uspeli su da isključe motor i pokvare kočnice, što je dovelo do toga da se "džip čiroki" nekontrolisano okreće i da na kraju uleti u kanal pored puta.

Hakeri su izjavili da su za ovaj podvig koristili samo mobilni telefon i laptop, a sistemima unutar automobila pristupili su putem Wi-Fi internet konekcije.

Oni upozoravaju da je više od 470.000 automobila podložno ovom napadom, što znači da su životi ljudi u velikoj opasnosti.

Foto: jeep.com Foto: jeep.com

Pomenuti džip vozio je novinar portala "Wired", Endi Grinberg, koji je izjavio da je tokom hakerskog napada klima počela da duva veoma jako, kao i da se radio pojačao do maksimuma.

Takođe, voda iz brisača počela je da prska po šoferšajbni pa je Endiju pogled bio zamućen, a na ekranu unutar automobila pojavila se slika hakera, što je značilo da su dobili kompletan pristup automobilu.

Hakeri ističu da internet konekcija koju poseduje ovaj automobil znantno olakšava posao preuzimanja kontrole nad njim.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA