Uradite ovo i dobićete posao u Google-u!

Google je još jednom pokazao koliko je revolucionaran, jer je ovo definitivno jedan od najneverovatnijih načina za pronalaženje novih radnika

  • 1

Nije tajna da Google svojim zaposlenima pored odlične plate, nudi i veoma prijatne uslove za rad. Maks Rozet dobio je posao u ovoj kompaniji na nesvakidašnji način, jer se on zapravo nikada nije ni prijavio za rad u Google-u. On je sada otkrio kako je došlo do toga, kao i da se to može dogoditi bukvalno svakome.

BAZEN, TERETANA, MASAŽA: Ovako Google motiviše svoje zaposlene!

Naime, Google je kontaktirao Maksa jer je on često preko ovog internet pretraživača tražio stvari u vezi sa programiranjem.  Jednog dana on je u Google uneo "python lambda function list comprehension", a upravo ta rečenica pokrenula je tajni Google-ov test za regrutaciju.

- Pričate naš jezik. Da li ste spremni za izazov? - ova rečenica se ispisala Maksu jednog dana dok je pretraživao Google po ko zna koji put u vezi sa programiranjem.

Nakon što je prihvatio izazov, Maksu se otvorila stranica "Foo.bar" na kojoj se nalazio interfejs baziran na UNIX-u koji je ovom momku ponudio šest različitih programerskih izazova, a za rešavanje svakog od njih je imao određeno vreme. Kada je završio sa svim pitanjima Google je tražio Maksove kontakt informacije, nakon čega ga je čuvena kompanija pozvala i zakazala intervju za posao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Maks Rozet je uspeo da na ovaj način dobije posao u Google-u.

Nažalost, otvaranje sajta "Foo.bar" neće prikazati programerska pitanja, jer ovaj vid regrutacije funkcioniše samo po principu poziva. Google je još jednom pokazao koliko je revolucionaran, jer je ovo jedan od najneverovatnijih načina za dolaženje do novih zaposlenih.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    31. avgust 2015 | 13:38

    ili se pokazuje kako veliki brat nas neprekidno prati. narod bi rekao, djavo nikada ne spava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA