KONTROLISAĆE TELEFONE, SVETLA, PUŠTATI MUZIKU: Ovo pametno dugme će nam OLAKŠATI ŽIVOT! (VIDEO)

Do sada je putem Indiegogo kampanje prodato 60.000 komada ovog zanimljivog pametnog uređaja

  • 2

Sve veći broj predmeta oko nas možemo kontrolisati našim pametnim telefonima, a jedno pametno bežično (wireless) dugme bi kontrolisanje drugih uređaja još više moglo da olakša. Reč je o uređaju koji se zove Flic, a on će moći da automatski podešava osvetljenje, pušta muziku, poziva kontakte iz našeg imenika ili preuzme ulogu alarma u slučaju opasnosti.

Sa ovim uređajem i vaš bicikl će postati PAMETAN. Pogledajte šta će sve on moći da uradi!

Iza Flic-a stoji švedska start-up kompanija Shortcut Labs, koja veruje da će njihov uređaj povratiti intuitivni fizički kontakt koji smo nekada imali kada smo sami uključivali uređaje po kući.

Korisnici Flic-u mogu zadati tri različite funkcije, a Shortcut Labs je već uspostavila saradnju sa kompanijama kao što je Spotify za kontrolisanje plejliste pritiskom na dugme, uključivanje Philips Hue sijalice ili naručivanje vozila preko Ubera. Ovaj gedžet se takođe može isprogramirati da poziva kontakte, naručuje picu, uključi TV ili priguši svetla.

- Danas imamo sve veći broj uređaja koje možemo kontrolisati bežičnim šputem, ali se često dešava da je to previše komplikovano - istakao je Pranav Kosuri, jedan od osnivača i tvoraca Flic-a.

Do sada je putem Indiegogo kampanje prodato 60.000 komada ovog zanimljivog pametnog uređaja. Flic košta 34 dolara, dok pakovanje od četiri komada košta 99 dolara.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA