(REFORMISANO) NEMAČKO PRAVOSUĐE: Motorola dobila spor, može da traži uništavanje Majkrosoftovih proizvoda

Predmet tužbe su bili patenti koji pokrivaju H.264 enkodovanje, video standard na vebu. Motorola će, međutim, morati da sačeka ako želi da povuče ovako drastičan potez, jer joj je američki sud na neodređeno vreme to zabranio

  • 0

Sudija u nemačkom Oblasnom sudu u Majnhamu presudio je danas protiv Majkrosofta u četiri predmeta koje je protiv giganta iz Redmonda podnela Motorola. Kompanija Bila Gejtsa mora da obustavi distribuciju operativnog sistema Vindouz 7, Internet Eksplorera, Vindouz Medija Plejera i konzole Xbox 360 u Nemačkoj.

Međutim, premda je presuda doneta, ona nije momentalno sprovodiva, jer je američki sud prošlog meseca doneo odluku da zabrani Motoroli da spreči prodaju Majkrosoftovih proizvoda do daljnjeg.

Ceo spor se vodi oko patenata koji pokrivaju H.264 enkodovanje, video standard na vebu. Majkrosoft je ranije Evropskoj komisiji podneo tužbu protiv Motorole i Gugla zbog toga što nisu licencirali patent "pod fer i razumnim uslovima", zbog čega je Motorola pod budnim okom Evropske Unije zbog korišćenja njenih patenata za 2G, 3G, Wi-Fi i H.264.

Softverski div će se žaliti na ovu odluku, a u međuvremenu je izrazio uverenja da će Motorola na kraju biti naterana da održi obećanje da svoje ključne patente ponudi pod "fer i razumnim uslovima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA