Mobilni telefoni nestaće za 5 godina, evo šta će ih zameniti! (FOTO)

Ericsson očekuje da će se u skorije vreme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju

  • 29

Pametni telefoni, koji su danas deo svakodnevnice za veoma kratko vreme biće zamenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja, prenosi danas austrijski mediji.

Microsoft sprema misteriozni uređaj za 2016. godinu kojim bi mogao da ugrozi Apple i Samsung!

Potrošači očekuju da će pametni telefoni uskoro, precizinije za pet godina, nestati, pokazuje istraživanje koje je sproveo Ericsson, prenose mediji.

Era pametnih telefona mogla bi biti okončana za pet godina, a pretpostavka je da će potom dominirati sasvim drugi elektronski uređaji.

Ericsson polazi od toga da će pametne telefone zameniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati "veštačkom inteligencijom".

Polazi se od toga da će to biti uređaji koji će delimično pomoći da zamene nastavnike, lekare, finansijske savetnike i slično, a neće, kao sada pamentni telefoni, koristiti samo za pretragu po internetu.

- Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primera radi prilikom vožnje, ali i mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za pet godina pripadati prošlosti - rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja koje je sprovela kompanija "Erikson".

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Pet godina je kratak period, ali kako ističe, stvari se danas brže menjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

Ericsson ne zna kako će tehnologija izgledati posle pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi trodimenzionalnoj primeni.

- Potrošači bi, na primer, mogli nove cipele da probaju virtuelno, da vide kako im stoje - navela je Cedering-Angstrem.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada deluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Ericsson očekuje da će se u skorije vreme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    4. januar 2016 | 15:08

    i dalje se proizvodi sijalica kruska jel ima kupaca, tako da će nestati tek kad nestanu kupci,a biće ih jos dugo.

  • Deki

    4. januar 2016 | 20:44

    Prvo uvedite kanalizaciju u 70% kuca u Srbiji koje jos koriste septicke jame pa struju pa napravite puteve tek onda pricajte o nekim novim telefonima.

  • Domoljub!

    4. januar 2016 | 21:16

    Napoleon neću morati da kupim više kondoma i proverim veličinu koja mi paše. Proveriš virtualni kondom i gotovo. Verovatno će holandjani probati i virtualne prostitutke da vide dal im pašu. Čudo tehnike se neće jedino svideti ženama jer virtualni neće imati ni masu i jačinu a ni udar. Nikad svima ugoditi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA