Tojota predstavila električni terenac RAV4 (VIDEO)

Cena električnog automobila je 49.800 dolara, a za sada će se prodavati samo u Kaliforniji. Sa šest sati punjenja može da pređe 160 kilometara

  • 1

Japanska "Tojota" predstavila je kompletno električno vozilo, njen prvi sportsko terenski automobil, verziju popularnog terenca RAV4 koji će se moći kretati s jednim punjenjem baterija 160 kilometara i minimalnim vremenom punjenja od šest sati.

Automobil će se u početku prodavati samo u Kaliforniji, po osnovnoj ceni od 49.800 dolara. "Tojota" se nada da će u naredne tri godine uspeti da proda oko 2.600 komada.

Šef "Tojotine" prodaje u SAD-u Bob Karter izjavio je da kompanija veruje da će novo vozilo privući kupce koji prihvataju nove tehnolgije, kao što su bili oni koji su nabavili prvu generaciju hibridnog "prijusa", na struju i benzin, lansiranog pre 15 godina.

Novo sportsko-terensko vozilo RAV4 EV biće, u suštini prvi kompletno eletrični terenac na američkom tržištu -  kazao je Karter.

Automobil koji je skuplji za više od dva puta od bezinske verzije modela RAV4, naći će se u prodaji ovog leta u San Francisku, Los Anđelesu i San Dijegu.

Za sada, američki kupci na tržištu imaju samo jedno kompletno električno vozilo, manji "Nisanov" model "nisan lif" i sportski automobil koga izrađuje kompanija "Tesla." Američka grupa "Tesla" dizajnira i izrađuje baterije za električni RAV4.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bratBing

    8. maj 2012 | 21:12

    Koj ce vam el. terenci proizvedite el. fice da se vozimo po gradu za dz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA