Epl izgubio bitku sa Motorolom

Sud je odbacio sve tvrdnje kompanije pokojnog Stiva Džobsa o krađi patenata

  • 0

Eplove tvrdnje da je Motorola Mobiliti “ukrala” tri njihova patenta odbačene su danas od strane Međunarodne trgovinske komisije SAD, nakon što je sudija Teodor Eseks odlučio da kompanija koja će uskoro postati vlasništvo Gugla nije prekršila zakon o patentima.

Motorola je sama svojevremeno podigla tužbu protiv Epla zbog tehnologije koja je korišćena pri izradi Ajfona, Ajpeda i MekBuka. Gigant iz Kupertina je potom uzvratio kontra-tužbom zbog Droida, Droida 2, Droid X-a, Klika, Bekflika, Divaura i Šarma.

Sud nije obrazložio svoju odluku, koje će biti obnarodovano kada obe kompanije uklone poverljive informacije iz dokumenata i kada ovu odluku razmotri šestočlana komisija koja ima moć da zabrani uvoz u SAD proizvoda koji krše zakone o patentima.

Ovo je suprotna odluka od one iz decembra, kada je zabranjen uvoz pojedinih HTC smartfona u Ameriku zbog “data tapping” patenta koji je tajvanski proizvođač navodno prekršio.

(Foto: Profimedia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA