Pomoću ovog alata i vi možete postati web-dizajner

Danas je nezamislivo da kompanije, pa čak i pojedinci nemaju svoj web sajt. Tako se pojavio i veliki broj alata dostupnih na internetu koji gotovo svakome omogućuju da brzo i lako napravi svoju web stranicu. Jedan od tih alata je i „Strikingly“

  • 1

Svet web dizajna je sklon stalnim promenama i svake godine iznedri mnogo novih trendova. Poznate činjenice, poput one da će oko 40 odsto posetilaca napustiti stranicu ukoliko joj je potrebno više od tri sekunde za učitavanje, indikativne su i na neki način diktiraju dizajnerske standarde koje postavljaju potrošači.

Danas je nezamislivo da kompanije, pa čak i pojedinci nemaju svoj web sajt. Tako se pojavio i veliki broj alata dostupnih na internetu koji gotovo svakome omogućuju da brzo i lako napravi svoju web stranicu. Jedan od tih alata je i „Strikingly“. Ovaj alat je zabavan i izuzetno jednostavan za korišćenje, pa ceo proces stvaranja sajta traje nešto više od 10 minuta.

Pred vama je pet jednostavnih koraka za korišćenje ovog alata.

Unesite lične podatke

Prvi korak je da unesete lične podatke na početnu stranicu „Strikingly“. Ništa previše nametljivo, naravno, samo vaše ime, i-mejl i lozinku koju ćete koristiti za pristup svojoj stranici. Kada ste to završili, možete započeti izradu web stranice!

Odaberite namenu i izgled web sajta

U sledećem koraku treba da odaberete namenu vaše web stranice i neki od šablona za izgled. Kad kliknete na ikonu „lično", bićete preusmereni na posebnu stranicu, s relevantnim šablonima koje možete odabrati jednim klikom.

Ne brinite previše o tome kako će vaše stranice izgledati na manjem ekranu, jer je program dizajniran tako da bude kompatibilan s mobilnim uređajima kao što su tableti i pametni telefoni.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Koristite kontrolnu tablu za prilagođavanje

Kada ste to završili, bićete usmereni na ikonu komandne table u gornjem levom uglu ekrana. Tu se na vrhu nalaze tri jasno definisana dugmeta koja omogućuju da unesete naziv i prilagođen domen vaše stranice, a takođe vam daju priliku da eksperimentišete s alternativnim šablonima. Četvrto dugme vam omogućuje da objavite stranicu nakon što ste završili izradu.

Prilagodite postavke stranice i naslove

Odmah ispod ovog dela na komandnoj tabli je lista posebnih delova i pojedinačnih naslova stranica, koji se mogu prilagoditi  tako da stvorite okvir za vašu stranicu. Oni su u početku navedeni kao: posao, iskustva, fotografije, kontakt i ostavi poruku. Dodatna ikonica vam omogućuje da dodate odeljke i naslove. Ovi delovi takođe mogu da se izmene i kombinuju onako kako će vama biti pogodnije i svrsishodnije.

Dodajte sadržaj

Struktura vaše web stranice je sada postavljena. Sve što je ostalo jeste da budete kreativni i dodate svoj sadržaj. Koristeći slike i tekst potrebno je da prenesete ličnu poruku. Kontrolna tabla vam omogućuje da lako umnožavate sadržaj, postavljate slike i menjate njihov raspored, a takođe možete da eksperimentišete i s nekoliko alternativnih fontova i postavite  kontakt-informacije i linkove za relevantne društvene medije.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Stvaranje web stranice pomoću alata kakav je „Strikingly“učinilo je web dizajn dostupnijim širem krugu ljudi. Iako ovaj digitalni resurs omogućuje stvaranje raznolike palete profesionalnih i ličnih web stranica, on i dalje nije zamena za profesionalni web dizajn.

Situacija s web stranicama slična je razlici između pravljenja torte od gotovih kora i fila, i one u čijoj je izradi poslastičar proveo sate i uložio trud i sve svoje veštine. Ako želite da budete uspešni kao profesionalni web dizajner, nije dovoljno samo da se upoznate s ovim alatima, već su vam potrebne i određene veštine i znanja. Te veštine se danas mogu lako steći putem edukativih programa koji su dostupni i kod nas.

Više o takvom profesionalnom programu u domenu web dizajna možete saznati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Virsto

    9. maj 2016 | 21:04

    Ovo je glupost. Izrada sajta je kopleksna radnja, ako zelite da imate kvalitetan sajt ovo nije resenje. Mozda bi bilo bolje da ste napisali clanak o Wordpress platformi, bilo bi korisnije i ozbiljnije. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA