Ko pobedi u ovoj video-igrici zaradiće 9 MILIONA DOLARA (VIDEO)

Ako bismo poredili zarade sportista i e-sportista, dovoljno je reći da pobednik predstojećeg teniskog US Opena kući odneti 4,5 miliona dolara

  • 1

Kompanija Valve organizuje prestižno takmičenje "The International 2016" u video-igrici Dota 2 na kojem će pobednički tim odneti nešto manje od devet miliona dolara.

STIŽE NOVA DOTA: Da li će ugroziti LoL?

Timovi se sastoje od po petoro članova, a oni neće zadržati sav novac, već će deo otići na porez, sponzorima i timu koji predstavljaju. Ipak, neki od njih, koji imaju zavidne gejmerske karijere, već jesu milioneri.

Nagradni fond za "The International 2016" je samo tokom jednog vikenda probio neverovatnih 20 miliona dolara i za samo pet godina se uvećao za dvadeset puta.

Ako bismo poredili zarade sportista i e-sportista, dovoljno je reći da pobednik predstojećeg teniskog US Opena kući odneti 4,5 miliona dolara.

Zanimljivo je i to što je tek 1.600.000 dolara dala kompanija Valve sa sponzorima, a ostatak novca je praktično platila zajednica. Valve svake godine u fond preusmerava 25 odsto prihoda od specijalnih, virtuelnih, kozmetičkih dodataka za igru, koji su vezani posebno za ovaj turnir.

Foto: store.steampowered.com Foto: store.steampowered.com

Takozvani Betl pas igračima tokom nekoliko meseci omogućava da, kao i za vreme "pravih" sportskih takmičenja, skupljaju sličice sa svojim omiljenim igračima, predviđaju pobednike, najbolje igrače, ali i igrajući igru dobijaju kozmetičke dodatke za svoje heroje.  Betl pas košta nešto manje od deset dolara.

Takmičenje se tradicionalno odvija u čuvenoj Ki areni u Sijetlu, pred oko 17.000 gledalaca i miliona ljudi koji mečeve prate preko interneta, a za glavnu nagradu se bori 16 timova iz celog sveta.

Ove godine najviše igrača je iz Kine (21), Švedske (11), Filipina (10) i SAD (8).

Pogledajte kako je izgledao prvi dan finalnog takmičenja na "The International 2016":

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA