NOVA ZVER HTC-A: Predstavljen telefon sa dva ekrana i najboljom veštačkom inteligencijom do sada (FOTO) (VIDEO)

Tajvanska kompanija HTC predstavila je dva nova pametna telefona

  • 0

Tajvanska kompanija HTC predstavila je dva nova "flagship" pametna telefona - HTC U Ultra i HTC U Play.

Prema rečima kompanije HTC, ovi modeli telefona će u sebi imati najnapredniju veštačku inteligenciju današnjice. Tačnije, dva nova "flagship" modela HTC-a će biti objavljena sa Sense Companion veštačkom inteligencijom.

HTC U Ultra ima ekran od 5,7 inča, ali i sekundarni ekran od dva inča koji se nalazi odmah do prednje kamere. Prema pisanje portala "Engadget", glavni displej ima Quad HD rezoluciju, dok će drugi, manji ekran imati rezoluciju od 160 x 1040 piksela.

Uloga sekundarnog ekrana je prikazivanje notifikacija, kontrole muzičkog plejera, podsetnika i prečica ka najkorišćenijim kontaktima.

Foto: Promo Foto: Promo

HTC U Ultra pokrećate Snapdragon 821 čipset sa 4 GB RAM memorije i baterijom od 3.000 mAh. Dolaziće sa 64 odnosno 128 GB memorije za skladištenje podataka koju je moguće proširiti SD karticom do 2 TB. Ovaj model dolazi i sa kamerom od 12 megapiksela sa UltraPixel podrškom, laserskim autofokusom i optičkom stabilizacijom slike. Takođe, HTC U Ultra ima prednju kameru od 16 megapiksela.

Kada je u pitanju HTC U Play model, on dolazi sa nešto manjim ekranom i slabijim karakteristikama. Naime, U Play imaće ekran od 5,2 inča i pokretaće ga Helio P10 procesor kompanije MediaTek i 3 GB RAM.

Foto: Promo Foto: Promo

HTC U Ultra radiće na najnovijoj Android 7.0 Nougat platformi, dok će U Play pokretati Android 6.0 Marshamllow, piše "The Verge".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA