≫ 

TOP 5 MOBILNIH ZVUČNIKA: Sa njima ćete uživati u dobrom zvuku gde god da se nalazite (FOTO)

Vodeći IT analitičari predviđaju da će i u godinama pred nama tržište mobilnih zvučnika biti u još većoj ekspanziji, kao i da će žične komunikacije sa zvučnim kutijama različitog tipa definitivno otići u "penziju"

  • 5

Tržište mobilnih (ultra portabilnih) zvučnika je "eksplodiralo" u poslednjih nekoliko godina, a ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da su ovi proizvodi po prodaji u protekloj godini bili odmah iza fitnes gedžeta.

Koje su to prednosti mobilnih zvučnika?

Na prvom mestu je svakako visok stepen prenosivosti, odnosno mogućnost da ih korisnik brzo, lako i jednostavno prenosi sa jedne na drugu lokaciju. Druga važna karakteristika je komunikacija sa različitim izvorima zvuka – tako je na primer mobilne zvučnike u svega nekoliko koraka moguće povezati sa pametnim telefonima, tablet računarima ili laptopovima, bez obzira na kojoj su platformi bazirani. Jednostavno se uparuju i sa media plejerima i generalno sa svim bežičnim izvorima audio signala. Njihove dobre osobine su i visok nivo otpornosti na većinu spoljnih uticaja, solidne autonomije baterija i naravno, raznolikost - u smislu vizuelnog izgleda i kolorita.

Kao i kod drugih proizvoda i u slučaju mobilnih zvučnika važi ono staro pravilo – koliko para toliko muzike, mada ima odstupanja, tako da je pre polaska u kupovinu veoma važno proučiti šta je sve dostupno na tržištu i koji su to mobilni zvučnici koji se izdvajaju iz aktuelne ponude i po kvalitetu izrade i zvuka i po svom vizuelnom identitetu.

U nastavku sledi naš izbor od top pet mobilnih zvučnika srednje i više klase koji se mogu nabaviti na domaćem tržištu, a za koje smo sigurni da vrede svaki uloženi dinar.

B&O BeoPlay A1

Foto: Promo Foto: Promo

B&O je veliko ime u svetu prenosivih zvučnika i generalno u audio svetu. Reč je o proizvođaču koji gotovo nikada ne pravi greške i čiji su mobilni zvučnici dobitnici najprestižnijih nagrada, kako za audio performanse i kvalitet izrade, tako i za dizajn. BeoPlay A1 je prenosivi zvučnik koji se nalazi na začelju portfolia ove kompanje, ali koji zvuči toliko dobro da prosto svako ko ga čuje poželi da je njegovo vlasništvo.

U dizajnerskom pogledu BeoPlay A1 je gotovo savršeno rešen zvučnik, kružnog je oblika i vrhunske izrade. Od sličnih rešenja na tržištu izdvaja se po tome što donosi okružujući zvuk, čist, jasan i bez prisustva šumova i izobličenja. Odličan je za planinarenja, uživanciju u prirodi sa društvom, plažu ili duga putovanja. Lako se može pretvoriti u konferencijski zvučnik, a prava stvar kod njega je baterija koja donosi do 24 sata slušanja muzike sa prosečnom jačinom zvuka. Sa težinom od svega 600 grama i kanapom za kačenje za garderobu, BeoPlay A1 je savršeni saputnik za svakog kome je potreban vrhunski zvuk van kuće.

Beats Pill+

Foto: Promo Foto: Promo

Verujemo da ne postoji čitalac koji nije čuo za kompaniju Beats ili bar slušalice sa potpisom ovog imena. Za one koje nisu toliko upućeni ili još ne znaju, pomenuta kompanija u svojoj ponudi pored odličnih slušalica ima i nekoliko simpatičnih i veoma zanimljivih mobilnih zvučnika. Jedan od njih je i Beats Pill+ mobilni zvučnik koji, o da, izgleda baš kao prava pilula i zvuči o da, veoma, veoma moćno. Tajna Pill+ mobilnog zvučnika krije se u kombinaciji više manjih zvučnika sa profi basom koji muzici daju na snazi i prodornosti.

Stereo sa dvojnim sistemom nudi optimizovan zvuk za jasne i čiste tonove, dok visokotonski zvučnik i vufer koriste istu mehaniku akustike koju koriste profesionalni studiji širom sveta, što za krajnji rezultat ima zvuk bez izobličenja i šumova. Kako je napravljen od kvalitetnih materijla Beats Pill+ mobilni zvučnik pored dobre reprodukcije muzike donosi i visok nivo izdržljivosti na većinu spoljnih faktora, pa je tako idealan drugar za plažu, planinarenje ili duže putovanje. Autonomija baterije mu je odličnih 12 časova, a ista se kompletno puni za tri sata. Proizvođač Beats Pill+ mobilni zvučnih nudi u dve boje (beloj i crnoj), a isti će uskoro biti dostupan i u takozvanim specijalnim edicijama/bojama.

JBL Xtreme

Foto: Promo Foto: Promo

Sa zvučnicima kompanije JBL nema greške, jer je u kreiranje istih uloženo mnogo truda, novaca i pažnje. Ova kompanija trenutno ima možda najraznovrsniju ponudu mobilnih zvučnika na tržištu, kao i definitivno najbolje aplikacije koje prate audio rešenja izašla iz JBL laboratorije. Xtreme je jedan od JBL-ovih najboljih mobilnih zvučnika koji jeste da izgleda glomazno, ali zvuči toliko nadmoćno da prosto oduzima dah. Zbog svoje veličine JBL je za Xtreme osmislio i kaiševe za nošenje na ramenima koji znaju da daju na posebnoj atraktivnosti proizvodu.

Ovaj zvučnik se lako povezuje sa svim izvorima zvuka, otporan je na većinu spoljnih uticaja i dolazi sa baterijom odlične autonomije, koja se između ostalog i veoma brzo puni. Xtreme kako mu i samo ime kaže donosi ekstremno snažan i čist zvuk, verno reprodukovanih tonova i lepo izbalansiranog basa zbog čega je sjajno rešenje za slušanje modernih nota i urbane muzike. Za plažu i odmor sa društvom (bilo gde i bilo kada) JBL Xtreme je zakon!

B&O BeoPlay A2 Active

Foto: Promo Foto: Promo

Još jedan mobilni zvučnik kompanije B&O se našao na ovoj našoj TOP 5 listi preporuka. Reč je o modelu BeoPlay A2 Active koji izgleda veoma atraktivno i zvuči neverovatno dobro, čak toliko dobro da se postavlja pitanje jel to realno moguće za ovakvu vrstu "zvučne kutije"? Činjenica je da B&O radi najkvalitetnije zvučnike na tržištu, ali sa BeoPlay A2 Active mobilnim zvučnikom je ovaj proizvođač otišao korak ispred/dalje i to ponajviše zahvaljujući True360 tehnologiji koja stvara okružujući i kristalno čist zvuk u radijusu od 360 stepeni.

Sama tehnologija nastala je kao podrška zvučnom sistemu koji se krije iza moderno dizajniranog kućišta, a koji broji više malih zvučnika i dva snažna basa. Krajnji rezultat spajnja rešenja i True360 tehnologije donosi to da ovaj zvučnik besprekorno reprodukuje sve muzičke pravce, kao i da zvuk koji proizvodi nema apsolutno nikakvih šumova i distorzija. I viši i niži tonovi su maksimalno prirodno reprodukovani zbog čega je parvo uživanje slušati klasične note na BeoPlay A2 Active mobilnom zvučniku. Dodatno atraktivnim ovaj zvučnik čini radna autonomija baterije (24h), ali i to što je dostupan u nekoliko veličanstvenih boja.

Harman/Kardon Onyx

Foto: Promo Foto: Promo

Jedan od trenutno najboljih mobilnih zvučnika koji se može naći na domaćem (i globalnom) tržištu dolazi iz kompanije Harman/Kardon i nosi naziv Onyx. Ovo je ultimativni portabilni zvučnik koji pored toga što vizuelno izgleda jedinstveno i futuristički donosi i savršen kvalitet zvuka, odnosno besprekornu reprodukciju i niskih i visokih tonova sa veoma lepo izbalansiranim basom. Srce Onyx-a čine četiri mala zvučnika i bas sistem koji u kombinaciji sa ostatkom hardvera daju jedan poseban level zvuku koji se oseti već pri prvom startovanju zvučnika.

Izrada je očekivano (za ovog proizvođača) izuzetna i korišćeni su samo premium materijali poput kože i aluminijuma tako da i pod prstima Onyx ostavlja utisak jednog posebnog mobilnog zvučnika. Baterija na ovom zvučniku je solidne radne autonomije, ali realno gledano mogla je biti za koji sat bolja obzirom da je reč o rešenju koje se svrstava u najviši cenovni rang. Sve u svemu Onyx je jedan modern dizajniran zvučnik koji i vizuelno i po kvalitetu zvuka koji nudi opravdano zaslužuje najviše ocene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA