Stiže novi Windows, a on će se naročito dopasti onima koji imaju starije kompjutere!

Microsoft obećava da će Windows 10 S uvek raditi isto kao prvog dana i da neće dolaziti do usporavanja kompjutera tokom vremena

  • 1
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kompanija Microsoft je na događaju u Njujorku predstavila potpuno novu verziju Windowsa - Windows 10 S. 

MICROSOFT SPREMA NOVI WINDOWS: Evo koliko će koštati i čemu će služiti!

U pitanju je konkurent Chrome operativnom sistemu koji je specijalno napravljen za rad na računarima sa slabijim konfiguracijama, piše "The Next Web".

Microsoft obećava da će Windows 10 S uvek raditi isto kao prvog dana i da neće dolaziti do usporavanja kompjutera tokom vremena.

Div iz Redmodna je demonstrirao kako se nova verzija Windowsa brže pokreće od originalne "Desetke", što će naročito biti korisno u školama gde je potrebno brzo pokrenuti određenu prezentaciju.

Pored brzog pokretanja, Microsoft tvrdi da novi Windows donosi duže trajanje baterije, ali i brzu instalaciju, pa je u toku dana Windows 10 S moguće instalirati na 600 računara sa samo 30 USB stikova.

Kako bi sistem radio brzo, na Windowsu 10 S je moguće pokretati samo aplikacije sa Windows Store-a. Bitno je napomenuti da ovo nije ista situacija kao sa neslavnim Windows RT sistemom. Naime, na Windowsu 10 S je moguće pokretati 32-bitne programe, ali oni jednostavno moraju da budu dostupni na Store-u.

Printskrin: Youtube/  Windows Printskrin: Youtube/Windows

Ukoliko korisnik pokuša da instalira aplikaciju koje nema na Windows Store-u pojaviće se poruka da je slična dostupna tamo (ukoliko je ima), a ukoliko je nema i neophodno je instalirati baš taj program, Windows 10 S će automatski ponuditi mogućnost apgrejdovanja na Windows 10 Pro verziju koja nudi instaliranje svih vrsta softvera.

Windows 10 S će postati dostupan ovog leta, a najjeftiniji uređaji koji će dolaziti sa njim koštaće 189 dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA