Breaking Bad stiže u virtuelnu stvarnost: Sony i reditelj čuvene serije spremaju revoluciju

- To nije proširenje niti nadogradnja trenutnog medija, potpuno nova platforma i filmski reditelji moraće da nauče nove discipline kako bi ispričali priču u okruženju gde gledalac može da bira gde će ići, gde će gledati i šta će videti - izjavio je Šon Lajden, predsednik američkog ogranka Sony Interactive Entertainmenta

  • 2

Reditelj serije "Breaking bad" Vins Giligen se udružio sa kompanijom Sony kako bi zajedno kreirali iskustvo u virtuelnoj stvarnosti koje je bazirano na popularnoj seriji.

Facebook otkrio najveću stvar do sada: Evo kako će izgledati u budućnosti ova društvena mreža!

O projektu trenutno nije poznato puno informacija, a čak ni u Sony-ju nemaju jasnu viziju šta bi to tačno moglo da bude.

Jedino je sigurno da se adaptacija neće dogoditi tokom 2017. godine, ali svakako očekujemo prijatno iznenađenje, budući da je reč o odličnoj seriji.

Predsednik američkog ogranka Sony Interactive Entertainmenta, Šon Lajden, izjavio je kako su imali sastanke s nekoliko istaknutih reditelja koji rade ili su radili za Sony, uključujući Ronalda T. Mura (Battlestar Galactica), Frenka Darabonta (The Walking Dead) i Dejvida Šora (The Blacklist). Svi oni su bili impresionirani, ali je samo Giligan odmah video način na koji svoju ideju može da pretoči u VR iskustvo.

- Nemam pojma šta će to tačno biti. Nemam ideje šta će reditelji da naprave, ali vrlo su skloni posmatranju virtuelne stvarnosti kao novog medija. To nije proširenje niti nadogradnja trenutnog medija, potpuno nova platforma i filmski reditelji moraće da nauče nove discipline kako bi ispričali priču u okruženju gde gledalac može da bira gde će ići, gde će gledati i šta će videti - izjavio je Šon Lajden.

Foto: Profimedia/Hollywood Archive Foto: Profimedia/Hollywood Archive

Sony Interactive Entertainment trudi se da svoje područje delovanja proširi i van opsega igara. 2015. godine su sa Sony Pictures televizijom stvorili "Powers", adaptaciju stripa i prvi originalni pisani projekat iz PlayStationa, seriju koja je trajala pune dvije sezone.

Ovo odeljenje Sony-ja zaduženo je i za PlayStation Vue, streaming servis koji ima najveći postotak zadržavanja gledalaca u okviru Sony mreže (uključujući PlayStation Plus i PlayStation Music). Za gledaoce od 18 do 34 godina, prosečno mesečno vrijeme koje provedu uz Vue je 140 sati, skoro duplo više od proseka za tu demografsku kategoriju.

Šon Lajden se nada da će uz pomoć Vinsa i njegove serije Breaking Bad uspeti da popularizuje VR ogranak i virtuelno iskustvo približi široj publici, a hoće li u tome uspeti, videćemo najranije 2018. godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA