Galaksi S III prodavaniji od Ajfona 4S

U trećem tromesečju je prodato oko 18 miliona komada uređaja Galaksi S III, a 16,2 miliona uređaja Ajfon 4S, a to se objašnjava lansiranjem petog Ajfona

  • 0

Prodaja Samsungovog pametnog mobilnog telefona Galaksi S III je, kako se procenjuje, premašila u trećem tromesečju ove godine prodaju Ajfona 4S kompanije Epl, objavila je istraživačka kompanija Stratedži analitiks.

U trećem tromesečju je prodato oko 18 miliona komada uređaja Galaksi S III, a 16,2 miliona uređaja Ajfon 4S, preneli su danas francuski elektronski mediji.

To predstavlja udeo na svetskom tržištu od 10,7 odsto za južnokorejski smartfon.

Samsung i Epl zajedno čine ne manje od 24 odsto svetskog tržišta smartfona.

Očigledno, lansiranje Ajfona 5 na tržište je u velikoj meri uticalo na pad prodaje njegovog prethodnika, jer je, prema podacima Stratedžija, u svetu već prodato šest miliona nove Eplove krilatice, iako grupacija Fokskon u velikoj meri kasni u njegovom sklapanju.

U Stratedžiju ipak relativizuju uspeh poslednjeg modela Galaksi S, podsećajući da on "duguje" svoj uspeh i većoj dostupnosti u svetu, kao i veoma brojnim i velikim sniženjima koje nude razni telekomunikacioni operateri.

To mu je, takođe, pomoglo da prekorači granicu od 30 miliona prodatih komada za samo nekoliko dana.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA