PREDSTAVLJAMO AJFON 5: Veći displej, duplo brži, tanji i lakši telefon od prethodnika! (FOTO)

Novi Ajfon predstavljen na večerašnjoj konferenciji u San Francisku: kamera od osam megapiksela, displej od 4 inča u rezoluciji od 1136 x 640, 18 odsto tanji i 20 odsto lakši telefon, i baterija koja navodno uspeva da sa novom LTE mrežnom podrškom "živi" osam sati, samo su neke od specifikacija koje ćete dobiti sa novim Eplovim čedom

  • 9

Zvanično je! Epl je svoj smartfon šeste generacije nazvao Ajfon 5, a Fil Šiler je izneo detaljan set svojstava i specifikacija koje on nosi sa sobom.

Tanak samo 7,6 milimetara i težak samo 112 grama, ovo je najtanji i najlakši Ajfon, koji je Epl ikada napravio, i načinjen je u potpunosti od stakla i aluminijuma.

Novi "ajfon" izgleda dosta slično onim modelima koji su ka "curenje" pojavljivali u poslednjih nekoliko meseci - očito "Epl" nije uspeo da sačuva tajnu svog najočekivanijeg proizvoda.

 

Kao što se pretpostavljalo, novi Ajfon poseduje displej od ćetiri inča, rezoluciju od 1136 x 640 i razmeru od 16:9. Sve Eplove originalne aplikacije su apdejtovane za veći ekran. Takođe, novi Ajfon poseduje in-sel tačskrin tehnologiju, što znači da su senzori za dodir ugrađeni u sam displej.

Novi telefon giganta iz Kupertina takođe donosi LTE konektivnost, sa jednim čipom, jednim radiom i "dinamičnom" antenom - kako je Epl zove. Ovo verovatno znači da će uslediti tužba južnokorejskog Samsunga, kako je ranije već najavljeno. Epl naime, nije mogao da ugradi LTE tehnologiju bez krađe Samsungovih patenata.

Epl procenjuje da baterija može da živi osam sati na LTW surfovanju, međutim, propustili su da napomenu koliko baterija može da živi kada se razgovara dok ste na LTE mreži.

Kamera poseduje 8 megapiksela, i slike hvata 40 odsto brže od prethodnika. "Epl" - hvatajući korak sa konkurencijom - dodao je i Panorama mod u softver kamere, i baš kao HTC-ov ImageSense, "ajfon 5" će svojim korisnicima omogućiti da fotografišu dok snimaju video u 1080p rezoluciji.

Procesor je "Eplov" A6 SoC, a kompanija tvrdi da će performanse biti udvostručene, kao i rad grafičke karte.

Poseduje tri mikrofona koji će podržavati HD zvuk, kao i redizajnirane zvučnike koji su 20 odsto manji od prethodnika.

Epl je takođe predstavio i novi "Lightning", dok konektor koji je 80 odsto manji od tradicionalnog.

Cena? 199 dolara za model od 16GB, 299 dolara za 32GB i 399 dolara za 64GB.

Naručivanje počinje 14. septembra, a prvi Ajfon 5 stiže u radnje 21. septembra.

(M. B. / Foto: Verge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    12. septembar 2012 | 21:24

    LTE e sada ce samsung da ih dobije na sudu i uzvraca udarac...Bolje da se nisu kacili...Samsung je zakon.A lasersku tastaturu i projektor ima samsung da izbaci prvi,videcete

  • bojke

    12. septembar 2012 | 22:30

    epl sranjeeee samsung najbolji

  • jaTelefon

    13. septembar 2012 | 08:27

    Fantastican telefon. U principu smo videli sve sto se ocekivalo. Cene su 649$ za 16gb, 749$ za 32gb i 849$ za 64gb (sim free). Ja narucujem odmah iz USA. Sto se tice LTE, nece tu Samsung nista uraditi. Videcete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA