AKO VAM JE STRUJA SKUPA: Nabavite "Flow" i uživajte u životu bez nerviranja (FOTO)

"Flow" je "mešanac" koji može da sakuplja kako solarnu tako i energiju vetra i skladišti ih za kasniju upotrebu. Poseduje šest solarnih panela koji u isto vreme imaju mogućnost da ih vetar okreće i tako sakupljaju svu potrebnu energiju

  • 3

Svi na neki način maštamo da se nekako dokopamo načina da ne plaćamo struju i druge neke stvari koje danas život znače, da imamo neki svoj privatni mali "zeleni generator", a koji bi možda mogao da koristi energije sunca i vetra.

Ova dva načina "napajanja" postaju sve popularnija i njihov uticaj je sve jači. Naravno solarna energija je trenutno rasprostranjenija, ali kako se mogućnosti za energiju vetra sve više razvijaju tako to postaje i interesantnije proizvođačima. Oni konstantno prave sve manje i mobilnije uređaje.

Jedan od njih je "Flow", on je "mešanac" koji može da sakuplja kako solarnu tako i energiju vetra i skladišti ih za kasniju upotrebu. Poseduje šest solarnih panela koji u isto vreme imaju mogućnost da ih vetar okreće i tako sakupljaju svu potrebnu energiju.

S obzirom na samu veličinu ovog izumamože da se koristi i u gradskim uslovima, a njime možete napajati uređaje u vašem domu, samim tim možete sebi olakšati život ne razmišljajući o plaćanju velikih računa za struju.

Naravno, kao i sa svakim alternativnim načinima za dobijanje energije i ove postoji jedno "ali", koliko on stvarno može da stvori energije, jer svi imamo po gomilu uređaja po našim domovima, a ako bi stvarno mogao sve to da napaja bez ikakvih problema, koliko bi nam ovih uređaja trebalo za samo jednu porodicu?

To ostaje da se vidi, ali ovakva budućnost bi bila lepa i vedrija svakako.

(Telegraf.rs / M.P)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    22. novembar 2012 | 23:15

    ovo je genijalno....

  • Dorotej Docke Dimitrijevski

    23. novembar 2012 | 17:26

    A kad jos dodamo motor na vodu koji postoji moze da se kupi u Srbiji i uredjaj koji bi na isti nacin kao i motor (sagorevajuci vodonik) grejao nase radijatore, koga takodje ima u Srbiji, Onda bi to bilo jos bolje, zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA