iPhone 5S će kasniti zbog nove funkcije skeniranja prsta

Izvor iz Tajvana je otkrio da je Apple tražio zaštitni materijal za senzor koji ne bi ometao njegov rad i da je to prouzrokovalo kašnjenje

  • 3

Premijera iPhone 5S bi mogla da bude odložena čak za jun jer je došlo do problema sa novom funkcijom skeniranja prsta korisnika koju je Apple uveo kao zamenu za zaštitni sistem na dosadašnjim modelima koji je zahtevao ukucavanje šifre.

Izvor iz Tajvana je otkrio da je Apple tražio zaštitni materijal za senzor koji ne bi ometao njegov rad i da je to prouzrokovalo kašnjenje.

Pored predstojećeg 5S modela, priča se o tome da Apple razvija i jeftiniji model telefona za kinesko i indijsko tržište, a i taj model će se verovatno pojaviti u junu.

Oba telefona će imati isti četvoroinčni displej, ali jeftinija varijanta verovatno neće imati novu funkciju prepoznavanja otiska prsta, a i kućište će biti napravljeno od jeftinije plastike.

Pretpostavlja se da će se senzor za prepoznavanje otiska nalaziti ispod "home" dugmeta, a ova inovacija je samo jedan u nizu koraka koji Apple preduzima kako bi pokušao da se odbrani od nasrtljive konkurencije, pre svega Samsunga.

(Telegraf.rs / Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jokica

    30. april 2013 | 13:57

    Ma kako da ne?!Samsung?Nije tebi dobro covece,ja se zeznula i zamenila iPhone 4s za Samsung Galaxy S3,i nikad gori tel.nisam videla!Jedva sam ga se resila od silnih kvarova.Sad imam iPhone 5,i nista sem iPhona ne bih koristila.iPhone 5 je objasnio pojam telefona!

  • Sale

    25. april 2013 | 05:48

    Ne hvala- i kad uzmem novi iphone to necu koristiti... To znaci da ce apple imati citavu banku podataka od odnosno otisaka prstiju a sa CISPA zakonom ide ona "sve je tvoje moje" tj velikog brata - e nesh kolega!!!

  • car

    29. april 2013 | 14:27

    Izgubio je aple trku pokopao ga samsung, mislili su na ime da prodaju telefone ne ide to vise tako. Sada neka prodaju ijfonove zemljama treceg sveta, ja sam iphone platio 700 evra i priznajem zanebo sam se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA