Google kupio Waze!

Waze je dovođen u vezu s nekoliko većih kompanija zainteresovanih za taj sve popularniji servis koji kombinuje elemente društvenih mreža i mape kako bi se obezbedila preciznija i pouzdanija uputstva za saobraćaj

  • 2

Kompanija Google kupila je internet servis za navigaciju Waze, čime je sprečila konkurenciju da dospe to tog alata, ali i došla u posed tehnologije kojom će moći da poboljša tačnost i upotrebljivost sopstvenog sistema navigacije.

Juče objavljenim preuzimanjem okončane su višemesečne spekulacije o sudbini Wazea.

Waze je dovođen u vezu s nekoliko većih kompanija zainteresovanih za taj sve popularniji servis koji kombinuje elemente društvenih mreža i mape kako bi se obezbedila preciznija i pouzdanija uputstva za saobraćaj.

Finansijski elementi transakcije nisu obelodanjeni.

Veruje se da je Google ovim preuzimanjem nadigrao dva najveća konkurenta - Facebook i Apple koji su, takođe, želeli Waze.

Waze je osnovan u Izraelu, ali ima kancelariju u Palo Altou u Kaliforniji, blizu sedišta tri informaciona giganta.

(Telegraf.rs / Bizlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perkonx

    12. jun 2013 | 19:20

    Extra aplikacija, od kad sam je slucajno pronasla ne koristim nista drugo za navigaciju osim nje. Jedino me sad zanima da li ce ostati besplatna..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA