Microsoft će dati 100.000 dolara svakome ko bude hakovao Windows!

Gigant iz Redmonda je objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Windowsa, počev od naredne verzije Windowsa 8, koja će biti objavljena krajem ovog meseca

  • 2

Godinama je Microsoft odbijao da ponudi novac kao nagradu za one koji im ukažu na sigurnosne mane operativnog sistema, dok su Google i Facebook nudili sve veće i veće novčane nagrade za pronalaske "rupa" u svojim operativnim sistemima i programima.

U utorak je Microsoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Windowsa, počev od naredne verzije Windowsa 8.1, koja će biti objavljena krajem ovog meseca.

Za programere koji osmisle odbranu od piraterije najnovije verzije Windowsa, Microsoft će platiti dodatnih 50.000 dolara.

Bogatiji za 11.000 dolara biće oni koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji Internet Explorera za Windows 8.1.

- Ovo je pravi izazov i zahteva nove tehnike - kaže Majk Ravej, direktor Microsoft Respons Centra.

- Da bismo motivisali ljude da misle u ovom pravcu zaista je potrebna podsticajna novčana nagrada.

(Telegraf.rs / Izvor: B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ViktorKV

    21. jun 2013 | 09:38

    Ma kome treba da se maltretira s tim operativnim sistemom pored toliko boljih i kvalitetnijih cak i besplatnih. Sve me ovo podseca na propagandu Jelene Karleuse za njen koncert... uka buka i na kraju fijasko, seti te se evolucije mikrosoftovih OS, more njih reci cemo, ali ostali u secanju win98, winXP i win7 (zato sto nisu radili podrsku za XP za novije racunare). Rezime, da je interesantan taj novi Win nebi morali da nude nagrade, pirati bi ga sami razvalili....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA